5 ok, amiért az alacsony férfiakból lesz a legjobb férj

2023. október 20.
A társkereső oldalak statisztikái szerint a nők több mint 70 százaléka 180 centiméter feletti párt tud elképzelni leginkább maga mellé. Pedig rengeteg érv szól az alacsonyabb férfiak mellett a szakember szerint.
Alacsony férfi jobb férj
  • Ismét egy elavult társadalmi előítélet, hogy a férfinak magasabbnak kell lennie egy párkapcsolatban, mint a nőnek.
  • Egy 2013-as felmérés szerint csupán a nők 1,2 százaléka tudta elképzelni, hogy randizzon egy 175 centiméter alatti férfival.
  • Miért lehet jobb férj egy alacsonyabb férfi a pszichológus szerint?

A társadalmi elvárások ültették el az emberben azt a még ma is erősen bennünk élő elvárást, hogy a férfi legyen magasabb a párkapcsolatban, mint a nő. Ugyanilyen elavult nézet az is, hogy az a férfi, aki alacsonyabb, kevésbé férfias. 

Az AYI online társkereső oldal 2013-ban több mint 50 ezer kapcsolatfelvételt vizsgált meg két hónapon át, és a statisztikák szerint csupán 1,2 százalék esélye volt annak, hogy egy nő megismerkedjen egy 175 centiméter alatti férfival.

A pszichológusok azonban arra figyelmeztetnek, milyen káros lehet a mentális egészségre, ha ilyen külsőségek határozzák meg a párválasztást, amikor hosszú távra keresünk partnert. Sőt, egy 2014-es kutatás szerint az alacsony férfiakból jobb férj lesz, és kisebb a válás esélye, mint a magas férfiak esetében.

Mutatjuk, a szakember szerint mi az a 5 ok, ami miatt az alacsonyabb férfiból jobb férj lesz!

1. Rendszeresebb a szex alacsony férjjel

A Journal of Sexual Medicine című tudományos szaklapban megjelent tanulmány olyan heteroszexuális férfiak szerelmi életét vizsgálta, akik stabil párkapcsolatban éltek. Eszerint a legtöbbet azok a férfiak szexelnek a párjukkal, akik 25-29 év közöttiek, kevesebb mint 78 kg-ot nyomnak és alacsonyabbak, mint 175 centiméter.

2. Megdolgoznak az önbecsülésért és önbizalomért

Egy olyan társadalomban, ahol valaki a testmagassága miatt hátrányból indul, megtanul kiállni magáért és felépíti kemény munkával a magabiztosságát. Sokan emiatt arrogánsnak nevezik az alacsony férfiakat, ám ez egyfajta önvédelmi reakció. Ráadásul az alacsonyabb testmagasság miatt gyakran érzik úgy, hogy jobban oda kell tenniük magukat a karrierjükben és a magánéletben is, hogy bizonyítsanak.

Itt az ideje, hogy az alacsony férfiak is kapjanak egy esélyt!

Itt az ideje, hogy az alacsony férfiak is kapjanak egy esélyt!

3. Az alacsonyabb férfiak tovább élnek

Átlagosan két évvel élnek tovább az alacsonyabb férfiak, mint a magasak. Egy friss kutatás eredményei szerint, melyben 8 ezer férfit vizsgáltak, a 157 centiméter alatti férfiak élnek legtovább.

4. Sokkal erősebben elköteleződnek a párkapcsolatban

A New York Egyetem kutatói végeztek vizsgálatot, mely szerint az alacsonyabb férfiak körében sokkal alacsonyabb a válások száma, mint az átlagos vagy magas férfiaknál. Míg a magasabb férfiak korábban házasodnak meg, a házasságaik nem tartanak olyan sokáig, mint az alacsony férfiaké.

5. Szex közben előnyösebb a hasonló testmagasság

Eleve vízszintes testhelyzetben már senkinek sem tűnik fel a magasságbeli különbség. Ráadásul néha még jól is jön, ha a két ember hasonló testmagasságú. Gondoljunk csak bele, nem könnyű egy 155 centis nőnek egy 190 centi magas férfival csókolózni! Ha alacsonyabb férfit választunk, ez a probléma is megoldódik.

Forrás: Your Tango, fotó: Getty Images, Unsplash