Halloween programok 2023: kelta halloween, tökfaragás és fejlámpás futás

2023. október 26.
Ki mondta, hogy a halloween csak annyiból állhat, hogy beöltözve édességet gyűjtünk? Bár kétségtelenül ez is vonzó program, mégis mutatunk néhány olyan izgalmas, halloweennel kapcsolatos, ám szokatlan eseményt, amire érdemes lehet ellátogatnunk!
Halloween programok 2023
  • A halloweent október 31-én ünnepeljük, ami 2023-ban keddi napra esik, így már az azt megelőző napokban is találhatunk izgalmas programokat.
  • A halloweeni programok között változatos és izgalmas eseményeket találhatunk a hagyományos beöltözős-édességgyűjtős lehetőségeken túl.
  • Mit szólnánk egy fejlámpás futáshoz a Normafán például?

Halloween program Aquincumban 2023. október 31. – Samhain, a kelta halloween

Kelta halloween Aquincumban (Fotó: Aquincum)

Kelta halloween Aquincumban (Fotó: Aquincum)

Budapest területén a római hódítás előtt kelta eraviszkuszok éltek. Október végét a kelta naptár a nyár végeként tartotta számon, ekkor ülték meg a Samhain ünnepét, amelyet a mai halloween őseként lehet értelmezni. Hogy jobban megismerjük a kelták szokásait és ünnepeit, október utolsó napját idén is nekik szentelik az Aquincum Múzuemban. Izgalmas, kelta hangulatot idéző programokkal várják a halloweenezőket

Több információ ITT.

Halloween program a Normafán 2023. október 31. – Fejlámpás futás

Cukorkagyűjtés helyett akár futhatunk is egy jót halloween estéjén, zavarjuk meg az erdei manók és lidércek nyugalmát a Normafán! A táv nagyjából 8-10 kilométer. A résztvevők könnyű tempójú futásra számíthatnak. Fejlámpa kötelező, jelmez ajánlott!

Több információ ITT.

Halloween kutyás program 2023. október 29. – Halloween witCH Dogs Party

Beöltözős kutyabuli halloweenkor

Beöltözős kutyabuli halloweenkor

A Future of Dogs kutyaiskola először rendezi meg kutyás halloweeni buliját, ahol rengeteg élmény várja a kutyusokat és gazdikat egyaránt. Ez az a nap, amikor végre kutyusunkkal együtt jelmezbe bújhatunk! A halloween jelmezverseny dobogósai ráadásul nyereményekben részesülnek.

Több információ ITT.

Halloween program a Budakeszi Vadasparkban  2023. október 31. – Vadasparki Halloween

Október 31-én 17 órakor újra megnyílnak a Budakeszi Vadaspark kapui, hogy minden érdeklődő egy hátborzongató és izgalmakban gazdag halloween éjszakát tölthessen el az erdei környezetben.

Több információ ITT.

A legédesebb halloween program 2023. október 27 – november 1. – Halloween a Sugar shop!-ban

Véres szemgolyókkal, koponyákkal, óriás kígyó-, pók-, béka-, denevér- és halálfejes gumicukrokkal és nyalókákkal is készülnek a Sugar shop!-ban halloweenra. De nagyon sok halloweeni desszert, süti és macaron közül is választhatunk, hogy megédesítsük a halloweent.

Több információ ITT.

Halloween tökfaragó program 2023. október 28–29. – Tökfaragás a Normafa Síházban

Tökfaragó program nélkül nincs halloween

Tökfaragó program nélkül nincs halloween

A Neked Terem jóvoltából a csodaszép, formás tökök csak arra várnak, arcot faragjunk nekik a Normafa Síházban a halloweent megelőző hétvégén. 

Több információ ITT.

Fotó: Unsplash, Aquincum