Így használd a testbeszéded, hogy vonzóbbnak lássanak

2023. október 27.
Sokan azt hiszik, hogy a vonzalom pusztán a külső megjelenés alapján születik, pedig gesztusainkkal és testbeszédünkkel is rengeteget tehetünk azért, hogy meghódítsunk másokat!

Azt persze már tudtuk, hogy a vonzalom szavak nélkül is kialakulhat, azonban egyáltalán nem csak a külső megjelenés játszik szerepet benne. Ha tudatosan használjuk a testbeszédünket, azzal elképesztő erejű eszköz lesz a kezünkben, amivel sokkal könnyebben az ujjunk köré csavarhatjuk a kiszemeltjeinket.

1. Az alapszabály: mosolyogj

Ez talán triviálisnak tűnik, itt Magyarországon mégis ritkán jön szembe szélesen mosolygó ember az utcán. Pedig a mosoly tényleg elképesztő erővel bír! Tudományos kutatások is bizonyították már, hogy szimpatikusabbnak és vonzóbbnak látjuk a mosolygó embereket – függetlenül attól, hogy nyitott vagy csukott szájas mosolyt villantunk. Ráadásul a mosolygás ránk is hat: jókedvűbbnek és magabiztosabbnak érezzük majd magunkat tőle, ami csak tovább fokozza vonzerőnket.

2. Hajolj közelebb!

Amikor egy potenciális partnerrel beszélgetsz, nyugodtan hajolj közel hozzá, vagy legalábbis dőlj felé, miközben beszélgettek. Ez a szó szerinti odafordulás azt jelenti, hogy érdeklődünk a másik iránt, hogy fontos számunkra a vele folytatott beszélgetés, emellett már finoman kommunikálja a mi vonzódásunkat is – ez pedig érthető módon mindenkinek imponál.

3. Ne vedd félvállról a szemkontaktust

Mindenki tudja, hogy egy beszélgetés során illik a másik szemébe nézni, hiszen legnyilvánvalóbban így tudjuk kifejezni, hogy figyelünk rá. A szemkontaktust azonban sokkal kreatívabban és tudatosabban is használhatjuk. Nem kell az egész beszélgetés alatt mereven a partnerünk szemére tapadni, de persze az sem jó, ha unottan másfelé tekintgetünk. Játsszunk a szemünkkel: néha például átsuhanhat a tekintetünk a szájára, ami kifejezetten szexuális üzenet, de az is vonzó tud lenni, ha egy kicsit elnézünk, aztán elegánsan, mégis szexin visszavezetjük tekintetünket a másik szemeire.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images