Állva szunyókálhatunk ezzel az ügyes szerkezettel akár a munkahelyen is

2023. november 03.
Egy japán bútortervező cég alkotta meg azt az állványszerű bútordarabot, amit zsiráfalvásnak (Giraffenap) neveztek el. Ugyanis pont úgy állva szunyókálhatunk benne, ahogy a zsiráfok teszik.
Giraffenap alvó állvány
  • Tökéletes a japán bútortalálmány arra, hogy akár a munkahelyünkön megejtsünk egy 15 perces szunyókálást ebéd után.
  • Zsiráfalvásnak nevezték el a különös szerkezetet.
  • A bútortervezők úgy alkották meg az állványt, hogy a támasztópontok segítségével úgy érezzük, fekszünk.

Amíg otthonról dolgoztunk, könnyen elcsaltunk 10-15 percet egy gyors szunyókálásra napközben. Ám visszatérve az irodába sokaknak hiányoznak ezek a rövid pihenések, hogy a nap második felében is energikusak maradjanak. (Itt írtunk róla, milyen haszna lehet egy 20 percnél nem hosszabb délutáni szunyókálásnak.)

Egy japán bútortervező cég pont azért alkotta meg a különös, állványszerű bútordarabot, hogy akár állva is aludhassunk egy gyorsat az irodában.

Hogy működik az alvó állvány?

A Koyoku Plywood Corporation tervezte az állva alváshoz azt az ügyes szerkezetet, amit Giraffenap-nek, azaz zsiráfalvásnak neveztek el. A bútor segítségével ugyanis könnyen elhelyezkedhetünk egy kényelmes alvó testhelyzetbe állva is. 

Ez tulajdonképpen egy egyszemélyes kapszula, amiben támasztékok, párnák és tartók gondoskodnak róla, hogy úgy aludhassunk állva, mintha feküdnénk. Nagy előnye az állva alvásnak, hogy amikor felébredünk és felkelünk, nem érzünk szédülést, gyengeséget, sokkal frissebbek leszünk, mintha fekve aludtunk volna ugyanennyit.

Hol próbálható ki a Girrafenap?

A Giraffe alvó állvány Forest típusa a szaunák megnyugtató hangulatát idézi

A Giraffe alvó állvány Forest típusa a szaunák megnyugtató hangulatát idézi

A tokiói Harajukun próbálhatjuk ki egyelőre az egyetlen létező alvó állványt a Nescafe Sleep Caféban. Aki szeretne, a kávé- vagy ebédszünetben beugorhat egy kis szunyókálásra. 

Két típust fejlesztettek ki az alvó állványból: a Forest és Spacia nevű változatot. A Forest a fa szaunák megnyugtató atmoszféráját árasztja, míg a Spacia egy high-tech űrhajóra emlékeztet.

Ami mindkét modellben közös, hogy a támasztékok és párnázatok állíthatók és személyre szabhatók, emellett könnyen tisztítható. Ezenkívül beállíthatjuk a megfelelő fényt, hőmérsékletet és levegőminőséget is az alvókapszulában, ami elengedhetetlen a megfelelő pihenéshez.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Giraffenap