A fahéjjal felmosás nem is olyan rossz ötlet – Mutatjuk, miért!

2023. november 08.
Amikor azt gondolnánk, hogy a felmosás nem fejlődhet már tovább, hiszen feltalálták már nekünk a mikroszálas felmosófejet, gőzfelmosót és az öncsavarós felmosót. Van azonban egy mindenki kamrájában megtalálható fűszer, ami új szintre emelheti a padló tisztaságát: a fahéj.
Fahéj felmosás
  • Mutatjuk, miért jó, ha a felmosóvízbe fahéjat teszünk!
  • A TikTokon bukkant fel először az ötlet, hogy a fahéjjal turbózzuk a felmosást.
  • Különösen kisgyerekek és háziállatok mellett javíthat sokat az otthonunk tisztaságán a fahéj a felmosóvízben.

Ha valaha nézegettük már a TikTokot, biztosan szembe találkoztunk már a különböző takarítós videókkal. Az egyik új őrület a közösségi oldalon, hogy a felmosóvízbe fahéjat tesznek. 

A @cleaningvideos303 nevű felhasználó azt is elmagyarázta, miért olyan jó, ha fahéjjal turbózzuk a felmosást, legalább havonta egyszer.

Tényleg van értelme fahéjat tenni a felmosóvízbe?

@cleaningvideos303

Mopping the house with cinnamon because it’s the first of the month. Inspired by @Cleaning Motivation #cleantok #cleanwithme #cleaningmotivation #cleaningvideos #moppingvideos #mopwithme #mopping #dirtywaterdump #mopwaterdump #abundance #prosperity #cleaningtiktok #cleaningtok

♬ original sound – KB (Cleaning Motivation)

Van egy spirituális-ezoterikus oldala a fahéj használatának a felmosóvízben a TikTok-takarítók szerint („bevonzza a gazdagságot otthonunkba”). Valószínűleg sokkal inkább meggyőző az a része a magyarázatnak, hogy „az otthonunk nagyon jó illatú lesz a fahéjas felmosóvíztől”. Akinek kis gyerekei, háziállatai vannak, biztosan kapva kap rajta, hogy bármilyen új technikát kipróbáljon, amitől illatos lehet a lakás.

Ha kicsit jobban elmélyedünk a fahéj tudományában, további előnyöket is megtudhatunk a fahéjjal felturbózott felmosásról:

  • távol tartja a hangyákat és pókokat
  • fertőtlenít

Nem kell mást tennünk ehhez, mint egy jó evőkanálnyi fahéjat szórnunk a felmosóvízbe

Erre kell vigyáznunk a fahéjas felmosáskor

Egy kanál fahéj a felmosóvízbe, és jó illatú lesz a lakás

Egy kanál fahéj a felmosóvízbe, és jó illatú lesz a lakás

Míg egy kis mennyiségű fahéj nem okoz problémát, a nagy mennyiség mérgező lehet. A fahéjban található növényi hatóanyagok bőrirritációt okozhatnak, ha belélegezzük, károsíthatja a májat. 

Ha nem használunk túl nagy mennyiséget – egy vödör vízhez maximum egy evőkanál fahéjat -, valószínűleg nem okoz senkinek problémát a fahéjas felmosás. Viszont az is lehet, hogy a hangyákat és pókokat nem tartja távol olyan nagy hatékonysággal, mint szeretnénk.

Egy biztos azonban: hogy az illat valóban olyan lesz az otthonunkban, mintha friss fahéjas süteményt készítettünk volna!

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash