Műveltségi kvíz: most kiderül, megnyernéd-e a 40 milliót!

2023. november 14.
Valószínűleg mindenki emlékszik a világ talán legnépszerűbb valaha volt műveltségi vetélkedőjére, a Legyen Ön is milliomos!-ra, ami Magyarországon is évekig futott nagy sikerrel. Töltsük ki a legújabb műveltségi kvízünket, és kiderül, vajon megnyerhetnénk-e a 40 milliós fődíjat!
Műveltségi kvíz
  • Ugye mindig próbálgattuk mi is, vajon tudnánk-e a választ a játékosnak feltett kérdésre? 
  • A műveltségi kvíz kérdései akár a Legyen Ön is milliomos!-ban is szerepelhettek volna.
  • Töltsük ki a műveltségi kvízt és kiderül, hogy megnyerhettük volna a fődíjat?

A műveltségi vetélkedők és kvízműsorok mára ugyan kikoptak a tévécsatornákról, ám a kétezres években hatalmas népszerűségnek örvendtek. Sok ország lakói egy emberként találgatták, vajon mi lehet a helyes válasz egy-egy izgalmas kérdésre. A legújabb műveltségi kvízünkben olyan kérdésekre kell válaszolnunk, amik akár a Legyen Ön is milliomos!-ban is szerepelhettek volna! De vajon elvittük volna a fődíjat?

Ezért szerettük annyira a Legyen Ön is milliomos!-t

Amikor 1998. szeptember 4-én először sugározták az Egyesült Királyságban a Legyen Ön is milliomos!-t, meglepő újdonságokat tartalmazott az addigi kvízműsorokhoz képest. 

  1. Csak egy játékos játszik egyszerre (ilyen korábban csak rádióműsorokban volt).
  2. A hangsúly nem a gyorsaságon, hanem a felkészültségen van.
  3. Nincs időkorlát a kérdések megválaszolására.
  4. Miután a játékvezető feltette a kérdést, a játékos eldönthette, meg akarja-e válaszolni.

Nem csoda, hogy világszerte hatalmas siker lett a kvízműsor, és a kétezres évek televíziózásának meghatározó eleme.

A fura fricska a műsorral kapcsolatban, hogy eredeti címe (Who Wants to Be a Millionaire?, azaz „Ki akar milliomos lenni?”) ironikus módon egy Cole Porter-dalból származik a Gazdagok és szerelmesek című filmből. A dal a szerelem fontosságát hangsúlyozta az anyagi dolgok felett: „Ki akar milliomos lenni? Én nem. / Nem biz’, mert én csak téged akarlak.”

A magyar verzió 2000. február 29-én debütált az RTL Klubon. A 2008-as szünetig Vágó István vezette. Utána Fábry Sándor, Friderikusz Sándor és Gundel Takács Gábor is néhány évig volt a Legyen Ön is milliomos! műsorvezetője Magyarországon, bár korántsem akkora sikerrel.

Magyországon kívül 69 országban vették meg a kvízműsor jogait világszerte.

Vajon mennyi jó válaszunk lesz a műveltségi kvízben?

Bár a televízióban már nem jelentkezhetünk a kvízműsorba, legújabb műveltségi kvízünkkel próbára tehetjük magunkat. Vajon sikeresen eljutnánk a fődíjig? Hány helyes válaszunk lesz a kvízen, melynek kérdései akár egy műveltségi vetélkedőben is szerepelhetnének? Töltsük ki a kvízt és kiderül, vajon lenne-e esélyünk a 40 millióra!

Műveltségi kvíz: hány kérdésre tudod a választ?

Műveltségi kvíz

Emlékszünk még a legendás tévés vetélkedőre, a Legyen Ön is milliomos!-ra? 2006-ban történt meg először, hogy valaki elvitte a 40 millió forintos fődíjat. Töltsük ki a kvízt és kiderül, mi meddig jutnánk benne!

Fotó: Wikimedia