A legtöbb ember képtelen 5 másodperc alatt megfejteni, melyik női arc a hibás

2023. november 19.
Az egyik legnehezebb fejtörő, amivel az utóbbi időben találkoztunk, ez a női arcos feladvány. Az emberek nagy része képtelen rájönni 5 másodperc alatt, melyik az az arc, amivel valami nem stimmel.
  • Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, melyik az a női arc, amelyik eltér a többitől.
  • A fejtörőt csak az emberek 1 százaléka tudja megoldani 5 másodperc alatt.
  • Mennyi idő alatt jövünk rá, melyik női arc a kakukktojás?

Rengeteg módja van annak, hogy folyamatosan tornáztassuk az agyunkat. Ennek egy formái lehetnek a különböző fejtörők. Ha úgy szeretnénk ellenőrizni logikai képességeinket, hogy közben jól is érezzük magunkat, akkor pedig végképp a fejtörőkkel kell foglalkoznunk. Sokféle tudáspróba létezik, vannak gyerekeknek szólók, vannak felnőtteknek és idősebbeknek szólók is. Miközben dolgoztatjuk az agyunkat a megoldások kitalálásával, még jól is szórakozunk. Ezúttal egy olyan fejtörővel tehetjük próbára a megfigyelőképességünket, ahol arra kell rájönnünk, melyik női arc más, mint a többi. 

A 12 női arc közül az egyik valamiben más, mint a többi. A feladat egyáltalán nem könnyű. Az emberek 99 százaléka nem jön rá 5 másodperc alatt, mi a helyes megoldás.

A legtöbb ember képtelen 5 másodperc alatt megfejteni, melyik női arc a hibás

A legtöbb ember képtelen 5 másodperc alatt megfejteni, melyik női arc a hibás

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Mennyi idő kellett, hogy megtaláljuk a kakukktojás női arcot?

A képen 12 női arc látható 4 oszlopban és 3 sorban. Segít, ha eldöntjük, melyik irányból nézzük végig a női arcokat a fejtörőn, így biztosan nem marad rejtve a szemünk elől semmi olyan jel, ami megmutatná, mi a megoldás. Ne csüggedjünk akkor sem, ha végül nem jöttünk rá, merre lehet a feladvány megoldása. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk.

Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Ebben az igazán ínycsiklandó fejtörőben például azt a süteményt kell megtalálnunk, ami más, mint az asztalon lévő többi finomság. Egy egészen különleges fejtörőben azt kell megtalálnunk, vajon melyik képrészlet illik a kérdőjel helyére a rajzon.

A legtöbb ember képtelen 5 másodperc alatt megfejteni, melyik női arc a hibás

Sikerült?

Forrás: Brightside