Így nyomja le a bézs a szürkét a lakásdekorációban 2023-ban

2023. január 18.
Még hogy unalmas a bézs! Sokkal jobb, mint valaha, nem csoda, ha a szürke helyett ez lesz 2023 kedvenc színe a lakberendezésben és dekorációban.
  • 2000 környékén mindenhol a bézs uralta a lakberendezést, bár visszatekintve kicsit csúnyácska, unalmas és nem túl kreatív módon. 
  • A szürke volt a menő, különösen a ragyogó fehér melletti kontrasztként, azóta is ez az árnyalat uralta a minimalista lakberendezés semleges árnyalatait.
  • A bézs viszont 2023-ban visszaül a trónjára, ám egészen új és izgalmas formában.

Sokkal szélesebb palettája van a bézsnek, mint azt elsőre gondoljuk: a halovány krémes tejeskávétól a mély csokoládéig, a bársonyos karamelltől a napsütötte barnaságig olyan széles a bézs spektruma, hogy azt 2023-ban mindennek lehet nevezni, csak unalmasnak nem. 

Bézs, a semleges színek szuperereje

Sokkal szélesebb palettája van a bézsnek, mint azt elsőre gondoljuk

Sokkal szélesebb palettája van a bézsnek, mint azt elsőre gondoljuk

Bár a minimalizmus távozóban van 2023-ban a lakberendezési trendek közül, nem szabad továbbra sem alábecsülni a semleges színek erejét. Egy alternatív szivárvány rajzolódik ki a szemünk előtt, ha közelebbről is megvizsgáljuk, milyen sokféle lehet a bézs. Ráadásul nemcsak a színek, de a textúrák is csodás változatosságot adnak, ha úgy döntünk, bézzsel dekoráljuk otthonunkat: fém, kő, fa, különböző textilek, hogy csak néhányat említsünk.

Kombináljuk a bézzsel a különböző textúrákat és elemeket

Kombináljuk a bézzsel a különböző textúrákat és elemeket

Ráadásul ha bézzsel kombináljuk a különböző elemeket (gondoljunk például a bézs-arany-márvány kombinációra), csodálatosan modern, mégis természetes lakásbelsőt kaphatunk. De az időtlen bézs-fekete-fehér kombináció is olyan hatást kelt, amiről senki sem tudja majd levenni a szemét.

Miért jobb a bézs, mint a fehér?

A bézs nagy előnye a fehérrel szemben a melegség

A bézs nagy előnye a fehérrel szemben a melegség

Mondhatjuk, hogy a fehér is tudja mindezt. Nem is tévedünk. Van azonban a bézsnek egy nagy előnye a fehérrel szemben: a melegség. Az elmúlt évek traumái és sokkoló eseményei után mindenki arra vágyik, hogy az otthona egy biztonságos, meleg kuckó legyen. Ezért is hódít meg mindent a lakásdekorációban 2023-ban a bézs, ami olyan, mint egy meleg ölelés, amikor hazatérünk.

Forrás: Apartmant Therapy Fotó: Unsplash