Ezek a dolgok taszítják a legjobban a férfiakat a nőkben

2023. december 01.
Természetesen mindenki mást érez vonzónak és taszítónak, de van néhány tipikus viselkedésminta, amit a férfiak jelentős része nem talál túl kellemesnek...

Szögezzük le, a vonzalom bonyolult dolog, ami egy sor megmagyarázható és megmagyarázhatatlan tényezőből áll össze: szerepet játszik benne a külső, a személyiség, a két fél közötti kémia, de még a körülmények is. Alapvetően nem lehet kijelenteni, hogy bizonyos tulajdonságok „jobbak” lennének másoknál, az viszont tény, hogy vannak olyan viselkedések, amik vonzóbbak és olyanok is, amik taszítónak tűnnek – mindkét nem esetében.

Most négy olyan viselkedésmintát gyűjtöttünk össze, amit a férfiak jelentős része nem talál kifejezetten szimpatikusnak. Gyorsan tegyük hozzá, természetesen nem feltétlenül cél, hogy megfeleljünk a férfiak elvárásának, mindenesetre érdekes lehet látni, hogy a többség mit talál taszítónak a másik nemben.

1. Ha csúnyán beszélsz más nőkről

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, a legtöbb ember számára nem túl szimpatikus, ha valaki durván beszél más emberekről, így nem túl meglepő, hogy sok férfinek taszító, ha egy nő állandóan becsmérli nőtársait. Egy párkapcsolat elején könnyen azt érezhetjük, hogy bizonyítanunk kell a másiknak, és ezért talán megpróbálunk „lenyomni” más nőket magunk körül. Ez azonban nem egy jó stratégia, hiszen rosszindulatúnak tűnünk tőle, ráadásul úgy tűnik, mintha saját magunk helyett másokkal lennénk csak elfoglalva. Az egészséges önbizalom és a kedvesség sokkal szexibb dolog!

2. Ha túlzásba viszed a féltékenységet

Mindkét nem esetében igaz, hogy a túlzásba vitt féltékenység hamar megölheti a bimbózó párkapcsolatot. Nem helyes, ha egyik fél birtokolni akarja a másikat, és ezért állandóan számonkéri őt, ha éppen nélküle tölti az idejét. Így nem is csoda, ha ezt tapasztalva messzire menekülnek a férfiak (és persze a nők is).

3. Ha állandóan visszaigazolást vársz

Teljesen érthető, hogy szükségünk van a visszajelzésre, és néha jólesik hallani, ahogyan a másik fél dicsér minket. A probléma azzal lehet, ha állandóan bókokat követelünk a párunktól, és lépten nyomon visszajelzést kérünk tőle. Hogy nézek ki? Nem tetszem? Szerinted az a lány szebb nálam? Ezek a kérdések nagyon hamar elvehetik a partnerünk kedvét és korán alááshatják a párkapcsolat sikerét.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images