Narancspucolás és tartós párkapcsolat: ez az összefüggés

2023. november 29.
A TikTok szerint elengedhetetlen a narancshámozás, ha tartós párkapcsolatot akarunk. De miért és hogyan lehet a hosszú kapcsolat titka egy narancs megpucolása? Mutatjuk!
Narancspucolás párkapcsolat teszt
  • Egy új párkapcsolati próba a narancshámozás, ami a TikTokon terjed.
  • Az elv az, hogy az igaz szerelem jele, ha a páruk meghámozza nekünk a narancsot anélkül, hogy kérnénk.
  • Ez az egész nem csak a narancsról szól, hanem az olyan apróságokról, amik a hétköznapokban a törődést mutatják.

Ha rákeresünk a TikTok-on a #OrangePeelTheory hashtagre, nagyjából 34,4 millió megtekintést találunk a videóknál. Az olyan hétköznapi apróságok, amikkel a párunk a törődését mutatja ki felénk, jelzik, hogy a kapcsolatunk tartós lesz. Ilyen például egy narancs megpucolása.

Ez minden olyan helyzetre vonatkozik, amikor valaki maga is képes lenne megtenni az egyszerű dolgot, ám a párja csak azért, mert gondoskodik róla. Tulajdonképpen kedvességből megteszi a szerelme helyett.

@annabhamm

the orange peel theory explained🍊👩🏻‍❤️‍👨🏼 #relationships #orangepeeltheory #relationshiptips #greenflags #bidsforattention #healthylove #relationshipadvice

♬ Dream Away – Ramol

A te párod is megpucolta a narancsodat?

Természetesen azonnal rengeteg TikTok-felhasználó mutatta meg, vajon az ő párjuk is megpucolta-e nekik a narancsot. Vagy tett-e valami hasonló gesztust.

Egy Jenna nevű lány szintén elmesélte a történetét egy videóban. A párja egyik nap egy adag előre elválasztott tojásfehérjét hozott haza. A lány ugyanis korábban panaszkodott neki, mennyire utálja a hosszú körmei miatt szétválasztani a tojásokat sütésnél.

@jennaskates

heart wrenching. But in a good way. #fypシ #baking #cakes

♬ Think Of Me Once In A While, Take Care – Take Care

„Annyira apró megjegyzés volt, én már el is felejtettem, és nem is gondoltam volna, hogy ő figyelt akkor, amikor ezen morogtam. Nem volt nagy dolog, csak egy kis pillanatnyi frusztráció – írta a videó mellé. – De ő figyelt rám! Sose hittem volna, hogy tojásfehérje miatt meghatódok valaha!”  Ahogy a kommentelők is megjegyezték: a párja bizony megpucolta a narancsot a lány számára!

Nem az számít, mennyibe kerül az ajándék, hanem a tény, hogy a párja valami olyanban próbálta segíteni őt, ami zavarta, és azért tette, hogy könnyebbé tegye a napjait.

Honnan ered a narancspucolós párkapcsolati teszt?

Nem lehet pontosan tudni, ki posztolta az első videót és hova, de a TikTokon kapták fel a narancspucolást és az üzenetét. Azóta a narancspucolás a párkapcsolatban szállóigévé vált, és ha szakításra kerül a sor, mostanában már csak annyit írnak ki a felhasználók: magamnak pucolom a narancsomat már.

Forrás: Insider, fotó: Unsplash