3 jel, hogy megtaláltad a lelki társadat

2023. december 12.
Ha hiszünk a lelki társ létezésében, ha nem, biztos, hogy sokunkban motoszkál a gondolat, hogy partnerünket vajon nekünk teremtették-e. Ezek a jelek segíthetnek eldönteni.
Párkapcsolati leckék a Jóbarátokból

Sokan hisznek benne, hogy létezik valahol egy Nagy Ő, akit nekünk szánt az ég, míg mások inkább úgy gondolják, hogy egyszerre több emberrel is kapcsolódhatunk, vagyis életünk során akár több lelki társunk is lehet. Akárhogy is, valószínűleg sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy aktuális partnerük vajon olyan ember-e, akivel valóban mély, különleges és hosszan tartó párkapcsolat vár rájuk – ennek kiderítéséhez lehet érdemes megfigyelni, hogy vajon jelen vannak-e kapcsolatunkban az alábbi jelek.

1. Minden olyan magától értetődő köztetek

Ez talán a legegyszerűbb, mégis az egyik legbeszédesebb jel. Ha jól érzitek magatokat együtt, függetlenül attól, hogy épp együtt buliztok vagy csak otthon ültök a kanapén, az mindenképpen jót sugall, és könnyen lehet, hogy a másik akár a lelki társad is lehet. Természetesen minden párkapcsolatban vannak konfliktusok, de ha alapvetően szívesen töltesz időt a partnereddel, jól el tudtok beszélgetni és jó érzés még csak úgy egymás mellett létezni is, akkor valószínűleg jó helyen vagytok!

2. Hasonló értékeket vallotok

Szó sincs arról, hogy mindenben egyet kellene érteni! De nagyon sokat segít, ha az alapvető értékekben egyetértés van köztetek. Ahhoz, hogy valakit a lelki társadnak nevezhess, fontos, hogy hasonlóan gondolkodjatok az élet nagy dolgairól, és az is, hogy képesek legyetek hosszú távon közös célokat, álmokat megfogalmazni. Ne aggódj, ha vannak súrlódások ezen a téren, hiszen egy párkapcsolaton belül mi magunk is formálódhatunk – az egészséges kereteken belül.

3. Megvan a függetlenségetek

A jó párkapcsolat egyáltalán nem azt jelenti, hogy a páros tagjai állandóan együtt vannak. Épp ellenkezőleg! A lelki társunk olyan ember, akivel azzal együtt is stabil, szeretetteljes kapcsolatunk lehet, hogy közben megmarad a saját függetlenségünk. Vagyis kiteljesedhetünk a munkánkban, gyakorolhatjuk a hobbijainkat és időt tölthetünk a barátainkkal anélkül, hogy ezek feszültséget okoznának a kapcsolatban. Ezzel együtt persze fontos, hogy a kapcsolat nagyon is prioritás legyen mindkét fél számára, és hogy mindenkiben meglegyen az elköteleződés.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images