Legnehezebb földrajz kvíz: hány kérdésre tudsz helyesen válaszolni?

2023. december 19.
Ideje a földrajztudásunk és emlékezetünk mélyére ásni, hogy válaszolni tudjunk a legnehezebb földrajz kvíz kérdéseire! Hány jó válaszunk lesz?
Földrajz kvíz
  • Lehet, hogy a földrajz volt a kedvenc tantárgyunk, de vajon emlékszünk az apróságokra is?
  • A legújabb földrajz kvízünk egyben a legnehezebb is!
  • Hány kérdésre tudunk helyesen válaszolni a legnehezebb földrajz kvízben?

A földrajz kvízek roppant szórakoztatóak, akár jó választ adunk a kérdésekre, akár nem. Mindig egy sor érdekes tényt tudhatunk meg és rácsodálkozhatunk, milyen sokszínű, izgalmas világban élünk.

Vajon a legnehezebb földrajz kvízzel hogy boldogulunk? Ezúttal nehezebb dolgunk lesz, mint annál a földrajz kvíznél, ahol csak a fővárosokat kellett képekről felismernünk.

Izgalmas földrajzi tények, kvízen kívül

Ezekre a különös dolgokra most nem kérdezünk rá a földrajz kvízben, de érdemes megnéznünk, milyen izgalmas dolgokkal találkozhatunk, ha kicsit bújjuk a földrajzi lexikonokat.

Izgalmas földrajzi tény, hogy a világ legmagasabban fekvő fővárosa a bolíviai La Paz.

Izgalmas földrajzi tény, hogy a világ legmagasabban fekvő fővárosa a bolíviai La Paz

  1. A Föld népességének 90 százaléka az északi féltekén él. A Föld népessége 2021-ben 7,8 milliárd ember volt. Ebből nagyjából 6,7 milliárd él az északi félgömbön. 
  2. A világ legmagasabban fekvő városa Bolívia fővárosa, La Paz. 3640 méter magasan, az Andokban található La Paz. Ennek elviselése annak, aki nem ott él egész életében, komoly nehézséget jelent. Ráadásul elhelyezkedése miatt szokatlan szubtrópusi éghajlattal rendelkezik.
  3. A Palmerston-korall atollt egyetlen férfi és három nő leszármazottai lakják. A Cook-szigetek része a Palmerston-sziget, ami egy nagyjából egy négyzetmérföldes földterület. Az itt élők állítólag William Masters telepes leszármazottai. Ő a 19. században érkezett ide két polinéz feleségével, és a szigeten elvett egy harmadik nőt is. A három asszonytól 23 gyermeke született. Ma három család lakik a korallzátonyon, akik mind Masters gyermekeitől származnak.
  4. A leghosszabb neve Bangkoknak van. Bár mindenki így ismeri Thaiföld fővárosát, a thai nevét kevesen tudják, amit szintén csak rövidítve használnak általában: Kung Threp. De mi a teljes név? Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.
  5. Európa leghosszabb nevű települése Walesben van. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogogoch biztosan híresebb, mint Bangkok teljes neve, legalábbis Európában. A Wales északi részén lévő falu nevének jelentése: Szűz Mária templom a fehér mogyorófák tavacskájánál, a gyors örvény közelében, St. Tysilio templomának vörös barlangjánál. 

Töltsük ki a legnehezebb földrajzi kvízt!

Ha készen állunk a kvízre, válaszoljunk mind a tíz kérdésre! A földrajzi kvízben a korábbiakhoz hasonlóan három válaszlehetőség közül kell azt megjelölnünk, ami szerintünk a helyes. Hány jó válaszunk lesz végül a legnehezebb földrajzi kvízen?

Hány kérdésre válaszolsz helyesen a legnehezebb földrajz kvízben?

Földrajz kvíz

Ideje a földrajztudásunk és emlékezetünk mélyére ásni, hogy válaszolni tudjunk a legnehezebb földrajz kvíz kérdéseire! Hány jó válaszunk lesz?

Fotó: Unsplash