Ha ezeket betartod, nem lesz kínos a közös maszturbáció

2023. december 23.
Közös maszturbálás közben extra sebezhetőnek érezhetjük magunkat, azonban tippjeink segítenek a feszengős helyzet oldásában.
Így nem lesz kínos a közös maszturbáció

Te is maszturbálsz, a párod is. Külön-külön szuper élmény, miért ne lehetne az közösen is?! Vagyis: mindketten magatokhoz nyúltok egymás előtt, vagy felváltva nézitek egymást.  Persze ez egy rendkívül sebezhető élmény lehet, hiszen egy annyira privát szférádba engeded be a partnered, ahová eddig senkit.

De megvan annak a maga ereje, hogy megéled a szexualitásod és megmutatod a párodnak, hogy mégis hogyan kell ezt csinálni – miközben totálisan felizgatjátok egymást. Emellett annyira intim helyzet ez, hogy megélhetitek azt, hogy a közös maszturbáció során minden eddiginél mélyebb érzelmi kötődés alakuljon ki köztetek. De mégis hogy fogjatok hozzá úgy, hogy ne legyen belőle kínos feszengés?

Csak lazán dobd be a témát

Mielőtt fejest ugranátok az egészbe, egyéb szexuális újdonságok kipróbálásához hasonlóan erről is érdemes először beszélgetnetek. Olyan élmény ez, amit mindketten szeretnétek?  Hogy nézne ki a gyakorlatban? Mit vártok tőle? Ha például távkapcsolatban éltek, videóhíváson keresztül lebonyolítani egy közös önkielégítést, talán építően hatna a köztetek lévő intimitásra. (Persze itt a felvételekre, képrögzítésre és azok tárolására vonatkozó szabályokat is fektessétek le a pároddal, akiben megbízol (!).)

Vagy ha különböző a libidószintetek a partnereddel, akkor ez remek módja lehet annak, hogy megbizonyosodjatok arról, hogy mindkettőtök kielégül.

Hogy hogyan hozd fel? Az erotikus párkapcsolati témakártyák, esetleg az etikus pornó jó kiindulópontok lehetnek. Aztán ha beszéltetek róla, ideje kézbe venni az ügyet!

Legyen meg a hangulat

Miután lefektettétek a közös maszturbáció alapjait, teremtsétek meg hozzá a megfelelő hangulatot. „Bizonyosodjatok meg róla, hogy komfortos, biztonságos helyzetben vagytok, amiben mindketten el tudtok lazulni. Legyen szó akár az ágyról, a kádról vagy a kandalló előtti szőnyegről” – magyarázta Ava Cadell, szexológus. Hozzátette, hogy mielőtt nekivetkőznétek,  álljatok meg, nézzetek egymás szemébe, hogy kapcsolódjatok egymáshoz a pillanatban. 

Kísérletezzetek!

Fedezzétek fel, mi működik nektek a legjobban az adott helyzetben. Extra ölelések vagy mély szemkontaktus? Egymáshoz közel akartok ülni az ágyon vagy inkább a szoba két sarkában? Az egyik fél instruálni fogja a másikat vagy csak a megfigyelés van a terítéken? Találjátok meg a megfelelő pozíciót, ami neked is tökéletes, de a partneredet is hibátlanul látod.

Így nem lesz kínos a közös maszturbáció

Nem csak személyesen, online is kipróbálhatjátok a közös önkielégítést

Nevetésre felkészülni

Ahogy egyre jobban belemerültök, jegyezzétek meg, hogy mi az, ami igazán tetszik, és mit akartok a következőkben tenni. És ha beüt néhány kínos pillanat? Kit érdekel?! A szexet sosem kell véresen komolyan venni, a közös maszturbálást sem: nevessetek nyugodtan! Ha pedig úgy érzed, kezdesz elbizonytalanodni, nyugodtan hozd fel – hidd el, a párod pont tudni fogja, hogy ez viszont már nem nevetség tárgya, és ki fogjátok tudni beszélni a dolgot (plusz újabb úton fogtok kapcsolódni egymáshoz!). 

A szexjátékok a barátaid

Ahogy egyre nagyobb gyakorlatotok lesz a közös önkielégítésben, bevezethetitek a buliba a szexjátékokat is, ez ugyanis még magasabb szintekre emelheti az intimitási faktort. Bár a közös maszturbáció esetében a szexuális úton terjedő betegségek rizikófaktora alacsony, a szexjátékokkal ez megnövekedik. Úgyhogy ne felejtsétek el rendesen tisztítani használat előtt és után, valamint ne osztozzatok rajtuk, hacsak nem cserélitek ki az őket fedő óvszereket. 

Csináld, ami jólesik

A közös maszturbáció végső soron rólad szól, ezért légy magaddal (és a pároddal) együttérző. Akár online, akár személyesen csináljátok, nem kell, hogy egy bizonyos módon működjön. Ahogy az sem kötelező, hogy orgazmus legyen a vége: az utazás a lényeg, nem az úti cél. 

Forrás: Women’s Health, Fotók: Getty Images