7 jel, hogy neked is golden retriever párod van

2024. január 07.
Travis Kelce Taylor Swift iránti rajongása miatt nevezték el golden retriever barátnak. Neki köszönhető, hogy a golden retriever fiú mostanában a legmenőbb trend a randizásban. Az ilyen férfiak ugyanis édesek, gyengédek és figyelmesek – akárcsak a közkedvelt kutyafajta. De miért csodálkozunk rá az alapvető elvárásokra egy párkapcsolatban, és miért olyan alacsony a léc a férfiaknál a randizásban?
Golden retriever párkapcsolat
  • A párkapcsolati terapeuta szerint a golden retriever tulajdonságok a legalapvetőbb elvárások lennének egy kapcsolatban.
  • A modern kori romantikából kiábrándultak a nők a különböző randitrendek, a breadcrumbing, ghosting és lovebombing miatt. 
  • Nem csoda, ha felkaptuk a fejünket – különösen a heteroszexuális nők –, amikor a golden retriever kutyafajta személyiségjegyeihez hasonlító férfival van együtt valaki, különösen, ha az a valaki Taylor Swift.

Le kell szögeznünk, hogy a golden retriever pár koncepció nem új keletű. Már 2021-ben felbukkant a TikTok-on. Viszont Taylor Swift és Travis Kelce kapcsolata miatt most újra előkerült és végre mindenki érti, mire gondoltak akkor.

Dr. Annie Zimmerman pszichológus szerint kifejezetten jó hatása lehet a golden retriever fiú párkapcsolati trendnek, ám több kérdést is felvet azzal kapcsolatban, miért olyan alacsony a léc a férfiak számára a kapcsolatokban.

@lucaandb

Golden retriever bf>>>> #goldenretriever #funny #fyp #boyfriends

♬ original sound – lucaandb

Mit jelent a golden retriever barát egy párkapcsolatban?

„Az én értelmezésem szerint ez egy elég pozitív dolog. Egy férfi, aki egyszerűen kedves és igazán törődik a partnerével – mondja Zimmerman. – Mindig ott  vannak, amikor kell,  és izgatottak, hogy láthatnak.”

Zimmerman számára azonban ez rávilágít a randizás szomorú valóságára is. „Bizonyos szempontból elég szomorúnak találtam, hogy a modern randizás korában, amiben élünk, egy embert, aki egyszerűen csak kedves a szerelméhez, golden retrievernek bélyegeznek. Mintha olyan ritka lenne egy olyan ember, aki gyengéd és szeretetteljes” – mutatott rá a pszichológus a golden retriever barát visszásságára.

A golden retriever barát végre olyan párkapcsolati trend, aminek a pszichológus is örül

A golden retriever barát végre olyan párkapcsolati trend, aminek a pszichológus is örül

A trend az érzékeny, gyengéd és érzelmileg nyitott férfiakra helyezi a hangsúlyt, ezzel végre elmozdul attól a tévhittől, hogy minden nő a rosszfiúkhoz vonzódik. De a tény az: ezek alapvető dolgok lennének a partner részéről egy egészséges párkapcsolatban

Zimmerman arra is rámutatott, hogy a törődő férfiakat figyelemre méltónak tartják, míg a nőktől egyszerűen elvárják, hogy ezeket a tulajdonságokat megtestesítsék. „Miért nem beszélünk golden retriever barátnőkről? Vajon ragaszkodónak vagy inkább túl soknak tartanák őket azért, mert barátságosak és figyelmesek?” – mondta.

Régebben sok nőnek szüksége volt arra, hogy a férfiak anyagilag is gondoskodjanak róluk, de ma már valami egészen mást keresnek. „Olyasvalakit akarnak, aki érzelmileg érett, és aki mellett kibontakozhatnak, szárnyalhatnak. Ami egy szerető, pozitív és boldog partnerből fakad” – mondta Zimmerman.

A golden retriever barát személyiségjegyei

A pszichológus elmondta azt is, miből tudhatjuk, hogy golden retriever férfival van dolgunk. A szakember szerint az alábbi személyiségjegeket keressük, ha szeretnénk törődő, pozitív partnert magunk mellé:

Taylor Swift új párja, Travis Kelce lett a golden retriever barát archetípusa a párkapcsolatokban

Taylor Swift új párja, Travis Kelce lett a golden retriever barát archetípusa a párkapcsolatokban

  1. Figyelmesek
  2. Szívesen tesznek eleget a kérésednek
  3. Szívesen tesznek meg neked dolgokat.
  4. Gyengédek
  5. Szeretetteljesek
  6. Kedvesek
  7. Nem drámáznak és játszmáznak, könnyű velük lenni

„Ha valaki hozzászokott ahhoz, hogy rosszul bánnak vele, vagy mélyen legbelül úgy érzi, hogy az alacsony önbecsülése miatt ezt érdemli, akkor vonzódhat az ilyen bánásmódhoz, mert az ismerős – mondta Zimmerman. – De szerintem a cél az, hogy olyan partnerünk legyen, aki kedves hozzánk, nevezzük golden retriever párnak, ha szeretnénk” – mondta, és ezt tréfásan aranyszabálynak nevezte, aminek a párválasztásnál vezetnie kellene minket.

Forrás: Insider, fotó: Getty Images, Unsplash