Így készíthetsz holdvizet, a rejtett igazságokat is feltáró csodaitalt

2024. január 12.
A Hold spirituális erejével feltöltött folyadék állítólag segít felerősíteni kreativitásunkat és feltárni rejtett lelki tartalmainkat. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

A spirituális személyek hisznek benne, hogy a Hold, illetve a holdciklusok mélyen meghatározzák életünket és hangulatainkat – nem véletlen, hogy számos rituálé épül a Hold változásai köré. A telihold és újhold körüli rítusok talán ismertebbek, van azonban egy ősi, és mostanában újra egyre népszerűbb módszer, amivel palackba zárhatjuk a Hold energiáit – ez pedig a holdvíz készítése.

Mi az a holdvíz?

A holdvíz az ayurvédikus gyógyászatból eredezik, és lényege, hogy vízbe zárjuk a Hold pránáját, vagyis energiáját. A holdvíz a hiedelmek szerint segít felszínre hozni kreativitásunkat és feltárni a bennünk lappangó rejtett igazságokat. A Hold energiái segítik az intuíciót, erősítik teremtő oldalunkat, így mindenképpen hasznos lehet számunkra, ha egy keveset „elraktározunk” belőlük.

Bár a spirituális szemlélet szerint nagyon értékes folyadékról van szó, az elkészítése meglepően egyszerű – így mi is megpróbálkozhatunk vele otthon, még akkor is, ha nem vagyunk gyakorlott modern boszorkányok.

Így készíts holdvizet otthon

Az első és legfontosabb, hogy tisztában legyünk a Hold változásaival: ehhez érdemes lehet beszereznünk egy holdnaptárat. Ahhoz, hogy igazán jól működjön a dolog, érdemes lehet végigtanulmányozni egy teljes holdciklust és megfigyelni, milyen hatással van ránk a Hold változása – így olyan holdvizet készíthetünk, ami személyesen ránk a legjobb hatással lesz. De ha „kezdők” vagyunk még ezen a fronton, érdemes lehet teliholdkor próbálkozni. A telihold kitüntetett időszak, hiszen ilyenkor kulminálódnak a Hold energiái – ebből a fázisból lehet a legtöbb erőt meríteni. De tartsuk szem előtt, hogy nincs két ugyanolyan holdfázis, és két telihold sem, ami ugyanolyan energiákkal bír, ezért nem árthat a többi körülményt is figyelembe venni.

A holdvíz készítéséhez vegyünk magunkhoz egy tálat vagy egy üveget, amit töltsünk meg vízzel – tehetünk bele gyógynövényeket és kristályokat is, ha már gyakorlottak vagyunk és szeretnénk fokozni a hatást. Ezután szánjuk rá az időt, hogy egy kicsit lecsillapodjunk, megnyugodjunk és ráhangolódjunk a Holdra: hiszen a második lépés az intencióink megfogalmazása. Elég lehet, ha csak meditálunk egy kicsit és úgy próbáljuk letisztázni céljainkat és törekvéseinket, de akár ki is mondhatjuk vagy le is írhatjuk őket – utóbbi esetében a papírt csúsztassuk be a vízzel teli tál vagy üveg alá. Meggyújthatunk néhány gyertyát is, hogy ráerősítsünk kicsit a hangulatra.

Ezek után már csak annyi a dolgunk, hogy egy éjszakára kint hagyjuk a vizet a holdfényben. A víz lehet kültéren, de akár az ablakban is, ha éri a Hold fénye. Reggel elég begyűjtenünk a vizet, amit aztán megihatunk, de akár bele is önthetünk a fürdővizünkbe, egy rituális fürdőhöz.

A holdvizet későbbre is eltehetjük, de akár szépségápolási termékekhez is hozzáadhatjuk, hogy egy kis extra energiával fűszerezzük meg a beauty rutinunkat!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images