Ezt a hibát követed el a párkapcsolataidban a csillagjegyed szerint

2023. december 22.
Amikor a csillagainkban a hiba szó szerint értendő…
Hiba párkapcsolat csillagjegy

Bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy mi sosem hibázunk, ez sajnos nincs így. Senki sem tökéletes, mindenki követ el olyan dolgokat, amikre utólag már nem túl büszke. Hibázni viszont azért jó, mert értékes leckéket tanulhatunk belőlük, már ha tudatosítjuk, hogy mit rontottunk el. 

Néha azonban olyan toxikus mintákba ragadunk, amiket egyszerűen észre sem veszünk. Ebből kitörni pedig csak úgy tudunk, ha szembesítjük magunkat velük – mely feladatra a csillagok hibátlan segítőink lehetnek. Mutatjuk, milyen hibát követsz el a párkapcsolataidban a csillagjegyed szerint. 

A Kos (március 21. – április 20.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Született vezető a Kos, aki kivirágzik a függetlenségében – és sajnos pont ez lehet az Achilles-pontod is. Néha a vezető éned dominál a párkapcsolatodban, melynek hatására csak amolyan követőként kezeled a párodat is, nem pedig egyenrangú társként. Ne vegyék természetesnek a csillagjegy szülöttei a szerelmed, mert ha nem értékeled eléggé, ellökheted magadtól. Becsüld meg és emeld fel őt úgy, ahogy ő teszi veled. 

A Bika (április 21. – május 21.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Mindenki tudja, hogy a Bikák híresen makacsok, azt azonban kevesen, hogy változással szembeni ellenállásod az érzelmeidre is kiterjed. Mégpedig úgy, hogy nagyon nehezen mutatod ki őket. Viszont, hogy ha elnyomják a csillagjegy szülöttei az érzéseiket, azzal senkinek sem tesznek jót. Sem a párjuknak, aki a sötétben tapogatózik velük kapcsolatban. Sem maguknak: belülről emésztik magukat a csillagjegy szülöttei, melynek következménye egy mindkettőjüket váratlanul érő robbanás lesz. Nyugodtan megoszthatod azt, amit érzel a másikkal, ezért vagytok ti egy pár.

Az Ikrek (május 22. – június 21.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiba

Ikrekként hajlamos vagy elmenekülni, ahelyett, hogy szembenéznél az érzéseiddel. És soha nem nézel vissza. Persze addig nincs semmi gond, amíg móka, kacagás az együttlét, amint azonban szembe kell nézned azzal, hogy egy párkapcsolat valódi, befektetett munkát is igényel, inkább törlöd magad az egyenletből.

Nem arról van szó, hogy lusta lennél a kihívások megugrására, vagy félnél a (megfelelő emberrel való) elköteleződéstől. Egyszerűen az van, hogy már egyetlen veszekedésre is úgy tekintesz, mint a kapcsolat végére, nem pedig egy megoldandó problémára. Ne fuss el, dolgozz a helyzeten, annál édesebb lesz az utána learatott gyümölcs.

A Rák (június 22. – július 22.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Nehéz feltörni a páncélod, de ha egyszer megnyílsz, akkor mindenedet átadod a szerelemnek. Ez fantasztikus élmény tud lenni a csillagjegy szülöttei számára, azonban egy ponton áteshetsz vele a ló túloldalára. Amikor nem tudod, hol kezdődik ő és hol végződsz te, az már egy olyan társfüggőségbe csaphat át, amiben elveszítheted a kapcsolatban önmagad.

Egy idő után már nem az a fontos, hogy te mit szeretnél, kivel barátkozol, mik a céljaid. Hanem mindened a párodról szól. Amikor azt hallod a barátaidtól, hogy teljesen megváltozol, sőt, mindig más ember leszel, amikor összejössz valakivel, hát erre gondolnak. Pedig az identitásod nagyon fontos: emiatt szeretett beléd a párod eleve!

Az Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Az a típus vagy, akinél ha jól mennek a dolgok, mindenki tudni fogja, mert te is ragyogsz. Ahogy sajnos azt is, ha rossz passzban vagy. És ezt a feszültséget a legtöbbször a szeretteiden töltöd ki, aminek nyilván a szerelmed kapja az oroszlánrészét. Csakhogy ő sem szivacsból van, nála is van egy limit, amennyit el tud viselni.

Pláne a saját problémái, az ő vállát terhelő gondok és felelősségek mellett – még akkor is, ha nem mondják a csillagjegy szülöttei. Ne kezeld a párod lelki szemetesládaként, és mindenképpen hallgasd meg az ő bajait is!

Ezt a hibát követed el a párkapcsolataidban a csillagjegyed szerint

Egy csapat vagytok, hallgasd meg őt is, ne kövessék el a csillagjegyek azt a hibát a párkapcsolatukban, hogy nem figyelnek a párjukra!

A Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Amikor összejössz valakivel, mindenét szereted az illetőnek… Aztán idővel elkezdenek feltűnni apró minták, szokások, viselkedések, amik (hogy finoman fogalmazzunk) idegesítenek téged. Ilyenkor elkezdesz tanácsokat (értsd: építő kritikákat) osztogatni, amiket te tényleg nem gonoszságból, hanem jóindulatból teszel. Hiszen csak javítani szeretnél a társad életminőségén!

De néha nyugodtan hagyhatod, hogy úgy pakolja meg a mosogatógépet, ahogy neki tetszik. Jobban jársz, ha Mark Darcy mottóját hangoztatod, és megtanulod szeretni a párodat úgy, ahogy van.

A Mérleg (szeptember 23. – október 23.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Annyira szép a csillagjegy szülötteinek (mű)mosolya! Persze nem azért mű, mert ne lennél őszinte, hanem mert inkább hátralépsz a szituból, akkor is, ha valamivel nem értesz egyet. Viszont van egy határ, amin túlmenően már te sem tudsz tovább vigyorogni, és olyankor hatalmas erővel tör ki belőled a passzív-agresszivitás. Addig fogsz így magadban fortyogni, amíg a párod változtat azon, amivel épp az idegeiden táncol – vagy amíg meg nem tanulod kinyitni a szád. 

A Skorpió (október 24. – november 22.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Általában fekete-fehérben látod a világot, a végletek embere vagy. Ezt az intenzitást tök jól fel tudod használni a céljaid eléréséhez, csakhogy ha bármi felbosszant, akkor ezt az energiát azonnal a külvilágra irányítod. És porrá égetsz mindent és mindenkit, aki az utadba kerül. Ez pedig a legtöbb esetben a párod lesz. Aki teljesen mindegy, mit tesz, a szemedben lévő szíveket azonnal tőrökké változtatja, te pedig elfelejted, hogy egy csapatban játszotok. Attól kezdve az ellenségeddé válik. Mély levegő…!

A Nyilas (november 23. – december 21.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Ha bármilyen probléma felmerül a párkapcsolatodban, nem a másikkal beszéled meg, hanem azon kapod magad, hogy a barátaidra öntöd az egészet, igaz? A kapcsolati problémákról való pletyizés sajnos az első szög a románc koporsójában. Hiszen amint mindenki mással (csak a pároddal nem) beszéled meg a gondjaitokat, az ő véleményeik kezdenek zsongani a fejedben…Te pedig már fél lábbal kint is vagy a kapcsolatból, amiről a másiknak fogalma sincs. Az egyetlen megoldás az, ha ti ketten beszéltek a közös problémáitokról.

A Bak (december 22. – január 20.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Nagyon szeretsz egy csapatként létezni a szerelmeddel, és tervezgetni a közös jövőtöket… egészen addig, amíg a pesszimista éned át nem ül a kormányhoz. Mielőtt észbe kapnál, már mindenről IS panaszkodsz, beleértve a párodat is. Mint tudod, a borúlátó oldalad egy olyan védekezési mechanizmus, amihez könnyűszerrel fordulsz, mikor túlagyalod a dolgokat. Amikor attól félsz, hogy újra összetörik a szíved, és valami elkerülhetetlenül el fog romlani. De próbáld meg legyőzni ezt az irracionális félelmed, hiszen igenis megérdemled a szeretetet!

A Vízöntő (január 21. – február 19.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Igen, tudjuk, hogy remek érzés, amikor igazad van. De ettől még nem kell állandóan ezt hajszolniuk a csillagjegy szülötteinek, olyannyira, hogy minden apró vitát „meg akarnak nyerni”, csak azért, hogy igazuk legyen. A te „győzelmed” lehet, hogy az adott pillanatban a dicsőség érzésével tölt el, de sajnos nem csak rád lesz hatással. Hanem a párodra is, aki hidd el, nem fogja magát jól érezni a „vesztes” szerepében.

És igen, azért használjuk az idézőjeleket, mert ezek nem valódi versenyhelyzetek. A kapcsolatotokban nem egymás ellen kerültök vitás helyzetbe, hanem egymásért. Ezt tartsák szem előtt a csillagjegy szülöttei.

A Halak (február 20. – március 20.) ezt a hibát követi el a párkapcsolataiban

Amikor románcról van szó, a csillagjegy szülöttei szeretnének lenni a mesebeli hercegnők. Annak érdekében, hogy ezt megkapd, hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni a red flageket. Utáljuk ezt mondani, de néha még be is áldozod az életed bizonyos részeit csak azért, hogy fenntartsd a kapcsolatot. Ne mondj le a hobbijaidról, barátaidról és az álmaidról – nem ettől lesz működő egy egészséges párkapcsolat. 

Forrás: Cosmopolitan, Fotó: Getty Images