Ha ezt a 4 dolgot megteszed, máris 85 százalékkal fokoztad a siker esélyét

2024. február 14.
Néha nehéz megtalálnunk magunkban a motivációt céljaink elérésére, de szerencsére vannak hatékony technikák, amikkel közelebb kerülhetünk a sikerhez!

Rengeteg híres cégvezető és világhírű sztár történetéből megtanulhattuk már, hogy a siker nagyon gyakran rajtunk, egészen pontosan a mindennapi szokásainkon múlik – persze azért a körülményekről és a szerencséről sem szabad megfeledkezni. Épp ezért jó ötlet lehet megnézni, mik azok a szokások, amik igazoltan segítenek minket céljaink elérésében, és így hosszabb távon a sikerek bezsebelésében is. De pontosan milyen szokásokról van szó? Az alábbiakban mutatunk négyet is!

1. Tudatosan a holtponton

Minden folyamatban eljön az a pont, amikor úgy érezzük, inkább feladjuk az egészet, mert az előttünk álló feladat túl bonyolultnak tűnik. Ha így döntünk, akkor garantáltan elmarad majd a siker, de sokat segíthet, ha ezeket a holtpontokat tudatosan kezeljük. Próbáljuk elfogadni, hogy a nehézség része a fejlődési folyamatnak, ne harcoljunk ellene, ne csüggedjünk, hanem keretezzük át gondolkodásunkat és haladjunk tovább kitartóan előre!

2. Találd meg a „miérted”

Ahhoz, hogy kitartóan tudjunk küzdeni a céljaink és a siker eléréséért, nagyon fontos, hogy meglegyen a kellő motivációnk. Márpedig a motiváció a „miértből” fakad. Gondold át, miből fakad a késztetés, ami a célod felé hajt, tedd fel a kérdést, miért is csinálod ezt az egészet. Ha megtalálod a választ, az a legnehezebb pillanatokon is átsegíthet.

3. Ünnepeld meg a kis sikereket!

Könnyű elcsüggedni a célhoz vezető hosszú úton – ezt azonban kivédhetjük, ha nem felejtjük el megünnepelni a kis sikereket. Jó stratégia a hosszabb folyamatokat kisebb részfeladatokra osztani, és az egyes szakaszok teljesítése után rászánni egy kicsit az időt, hogy kiélvezzük az apróbb eredményeket is. Dicsérd meg magad, egy kicsit szusszanj, és gondolj arra, hogy már megint egy lépéssel közelebb kerültél a céljaid eléréséhez!

4. Tiszteld önmagad

Bármit is próbáltak elhitetni veled, az önostorozás nem a siker záloga. Ha elbotlottál, ha valami nem úgy sikerült, ahogy tervezted, ne kezdd el bántani magadat, inkább vizsgáld meg racionálisan, mit kellett volna másképp csinálnod, tanulj a hibáidból és próbáld újra! Bánj magaddal tisztelettel, szeretettel és türelemmel, de azért legyél kitartó, hiszen mindezek egyvelege fog majd hozzásegíteni, hogy végül eljuss oda, ahová mindig is vágytál. 

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images