Jól működik az agyad, ha megtalálod az elveszett biciklit

2024. március 19.
Egy újabb agyafúrt fejtörő bukkant fel a neten, ahol az a kérdés, hol rejtőzik a bicikli? A feladat, amilyen könnyűnek látszik, olyan nehéz.
  • A feladat az, hogy megtaláljuk a képen az elveszett biciklit.
  • Nagyon észnél kell lennünk, hogy kiszúrjuk a képen. Csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy megtalálják a biciklit.

fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, hol rejtőzik a bicikli a képen.

Jól működik az agyad, ha megtalálod az elveszett biciklit a fejtörőn

Jól működik az agyad, ha megtalálod az elveszett biciklit a fejtörőn

Tegyük próbára magunkat, mozgassuk meg az agyunkat a feladvánnyal, és akkor se keseredjünk el, ha elsőre nem találjuk meg az elveszett biciklit, mert ez nem egyenlő azzal, hogy kevésbé vagyunk intelligensek vagy rossz a megfigyelő képességünk, de pszichológiai szempontból sem árul el rólunk semmi különöset. Ez most csupán egy egyszerű, szórakoztató rejtvény, ami nem mellesleg jót tesz az agysejtjeinknek, mert gondolkodásra késztet.

Egy utcát látunk, benne egy lánnyal, aki értetlenül áll a biciklitároló előtt. A biciklijének ott kellene lennie, ám az úgy tűnik, elveszett. De ha jobban megvizsgáljuk a képet, talán képesek leszünk megtalálni. 

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy megtalálja, hol rejtőzik az elveszett bicikli. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül megtalálnunk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan találhatjuk meg az elveszett biciklit a fejtörőben?

Annyit segítünk, hogy a bicikli megtalálásához a hátteret kell tüzetesebben megvizsgálni. Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, hol rejtőzött a bicikli. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Jól működik az agyad, ha megtalálod az elveszett biciklit a fejtörőn

Sikerült?

Forrás: Brightside