Hova menjünk húsvétkor? 10 program Budapesten és vidéken

2024. március 24.
Ha még nincsenek konkrét terveink húsvét idejére, de csinálnánk valami izgalmasat, ami megnyugtat és kikapcsol, vagy éppen utaznánk, mutatjuk, milyen programlehetőségeket találtunk Budapesten és vidéken húsvétkor!
Húsvéti programok 2024
  • Utaznánk húsvétkor, de még nem tudjuk, hova?
  • Mutatunk tíz budapesti és vidéki húsvéti programajánlót!
  • Érdemes ellátogatni ilyenkor Hollókőre, ahol fantasztikus hagyományos húsvéti programokkal várnak.

A húsvét alapvetően családi program, ám ha az ünnep alatt kiruccannánk, vagy egy-egy délelőttre, délutánra keresünk egy kis kikapcsolódást, érdemes körülnézni a programajánlónkban. Remek budapesti és vidéki húsvéti programlehetőségek közül szemezgethetünk!

Húsvéti programok Budapesten

1. Húsvéti fesztivál a szentendrei skanzenben

A szentendrei skanzenben hagyományos húsvéti programokkal várnak 2024-ben is

A szentendrei skanzenben hagyományos húsvéti programokkal várnak 2024-ben is

Ha kíváncsiak vagyunk a húsvéti hagyományokra, érdemes a szentendrei skanzen felé vennünk az irányt húsvét hétvégéjén. 2024. március 29-től április 1-ig húsvéti fesztivállal várják a látogatókat. A skanzenben idén először a hamvazószerdától fehérvasárnapig tartó húsvéti ünnepkörhöz tartozó előkészületek és szokások kerülnek a középpontba.

További információ a húsvéti programról: ITT

2. Piczinke húsvét a Póniudvarban

Nem csak húsvéti tojásokkal várják a kicsiket és nagyokat a Piczinke Póniudvarban, hanem izgalmas húsvéti programokkal is. Itt a nyuszi nem csak nyuszitojásokat rejt el az udvarban, hanem sok apró tavaszi kincset is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves kis meglepetésekkel és felejthetetlen élményekkel készülnek húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben.

További információ a húsvéti programról: ITT

3. Húsvéti kincsvadászat a Bartók-negyedben

Újbuda is izgalmas húsvéti programokkal készül 2024-ben kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Újbuda is izgalmas húsvéti programokkal készül 2024-ben kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Az Újbudai Húsvéton ünnepi kincsvadászatra hívjuk a kicsiket és a gyermeklelkű nagyokat. Március 30-án 11:00-tól a negyed 11 helyszíne kincsvadászati állomássá változik, ahol ajándékokkal, élményekkel, finom falatokkal várják a húsvéti program résztvevőit.

További információ a húsvéti programról: ITT

4. Húsvét Budatétényben – Ingyenes húsvéti program 2024-ben

Gumikerekes kisvonattal utazhatunk a budafoki megállók között Nyuszikalauzokkal. A különböző megállóknál – Klauzál Ház, Rózsakerti Közösségi Ház, Református Iskola előtt – izgalmas húsvéti programok várják a kicsiket és nagyokat. A kisvonat 13 órakor indul, a húsvéti programon a részvétel ingyenes.

További információ a húsvéti programról: ITT

5. Húsvét a Fővárosi Állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykertben rengeteg állatos húsvéti élményprogrammal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várják a látogatókat nagypéntektől húsvéthétfőig. Természetesen a kedvenc sörényes hangyászunk etetéséről sem maradunk le húsvétkor sem!

További információ a húsvéti programról: ITT

Húsvéti programok vidéken

1. Hollókői húsvéti programok 2024-ben

2024-ben immár négynapos a Hollókői Húsvéti Fesztivál, a hagyományok és az életöröm ünnepe. Gazdag húsvéti folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. 2024. március 29. – április 1. között folyamatos húsvéti program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepítenek minket az időbe.

További információ a húsvéti programról: ITT

2. Húsvéti programok 2024-ben a Balatonnál

Számos helyen várják különböző izgalmas húsvéti programmal a Balatonhoz látogatókat. Mutatunk néhány kihagyhatatlan lehetőséget, ha húsvétkor arra járunk.

  • Kézműves készülődés húsvétra Zamárdiban – 2024. március 27-én 17 órától és március 29-én 9 órától várják a gyermekeket a húsvéti kézműves programra, ahol tojást festhetnek, húsvéti díszt és asztali dekorációt is készíthetnek.
  • Húsvéti programok Balatonfüreden 2024. március 28. – március 30. között húsvéti programok várják a család apraját és nagyját Balatonfüreden. A város több pontja is otthont ad a húsvéti programoknak. Kézműveskedés, tojáscsipkézés és húsvéti játszóház várja a kicsiket és nagyokat.
  • Sonka- és kalácsfesztivál Csopakon – 2024. március 29. – április 1. között Sonka és Kalácsfesztivált rendeznek Csopakon. Helyszín a strand előtti parkoló. Természetesen a húsvéti programból a kézműves vásár és színpadi produkciók sora sem maradhat ki.
  • Húsvéti tojásgurító verseny Balatonakaliban – Igazi hagyományos húsvéti programot szerveznek 2024. március 31-én Balatonakaliban. Vajon kinek a tojása gurul legmesszebbre húsvétkor?

3. Húsvét az egri várban 

Az egri vár 2024-ben is változatos programokkal vár 2024-ben

Az egri vár 2024-ben is változatos programokkal vár 2024-ben

2024. március 29. – április 1. között húsvéti programok várják a családokat az egri várban. A gazdag programkínálatban tárlatvezetések, fegyver- és viseletbemutatók, vitézi életképek, gyermekprogramok, kiállítások is szerepelnek. 

További információ a húsvéti programról: ITT

4. Húsvéti programok Debrecenben

Debrecen számos programlehetőséget kínál, ha a húsvéti hosszú hétvégét a hajdúsági városban töltjük. Mutatunk néhány izgalmas húsvéti programot a városban.

  • A Déri Múzeum Munkácsy-termében megcsodálhatjuk Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját.
  • A debreceni Nagyerdőben élvezhetjük a jó időt és tavaszt, ha a természet közelségére vágyunk a húsvéti hosszú hétvégén.
  • Az elmúlt időszakban nagyon sok állatnak született kicsinye a debreceni állatkertben, így érdemes oda is kilátogatnunk, hogy gyönyörködjünk az aranyos csöppségekben.

5. Húsvéti sokadalom Miskolcon

A diósgyőri várban megrendezésre kerülő húsvéti programon a család apraja-nagyja megtalálja a számára érdekes kikapcsolódást. A gyerekeknek lesz nyuszisimogató, kézműves játszóház és természetesen kézműves termékek vására is. A délután folyamán a várban a középkori lovagok életét mutatják be, ahol a kisebbek még a kardforgatás művészetét is elleshetik.

További információ a húsvéti programról: ITT

Fotó: Unsplash, Szentendrei Skanzen, Magyar Turizmus