Kivételes elméd van, ha megmondod, melyik nő a síró gyerek anyja

2024. május 05.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik nő a gyerek anyja a képen. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, a síró kisgyereknek melyik nő az édesanyja.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik nő az édesanyja a gyereknek.

Ezúttal egy nyilvános fürdőszobát látunk, ahol három nő zuhanyzik, miközben egy kisgyerek a sarokban sírdogál. Valószínűleg az édesanyját hiányolja. De vajon a három nő közül ki lehet a síró gyerek anyukája?

Kivételes elméd van, ha megmondod, melyik nő a síró gyerek anyja

Kivételes elméd van, ha megmondod, melyik nő a síró gyerek anyja

Melyik nő a gyerek édesanyja?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, melyik nő lehet a gyerek édesanyja. Nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki az anya. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorlunk hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatjuk az agyunkat ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki a gyerek anyja?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a kép minden apró részét érdemes jobban szemügyre vennünk. 

Ha még ezután sem sikerült megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki a gyerek valódi anyja. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos. 

Megoldás: 

A jobb oldali az anya, mivel mellette vannak a pelenkák.

Forrás: GPuzzles