Okosabb vagy, mint egy detektív, ha kitalálod, melyik ember jött a jövőből

2024. május 04.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik ember jött a jövőből. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldására?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, melyik ember jött a jövőből a képen.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • Átlagosan 10 másodperc kell az embereknek, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik ember jött a jövőből a képen.

Okosabb vagy mint egy detektív, ha kitalálod, melyik ember jött a jövőből

Okosabb vagy mint egy detektív, ha kitalálod, melyik ember jött a jövőből

Egy képet láthatunk az 1970-es évekből, ahol az emberek egy discóban buliznak. Van a bulizók között egyvalaki, aki egy másik korból, egészen pontosan a jövőből érkezett. Szerinted ki lehet az?

Melyik ember jött a jövőből?

Első ránézésre egy teljes átlagos képet látunk. Tömve van a disco emberekkel, mindenki jól érzi magát. A nyomozós feladványnak az a kérdése, vajon melyikük nem tartozik ebbe a közösségbe, ki az, aki a jövőből érkezett?  

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki jött a jövőből?

Annyit segítünk, nem biztos, hogy az a kakukktojás, aki a leggyanúsabbnak látszik. Érdemes az apróbb nyomokat is szemügyre vennünk. 

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki jött a jövőből valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: a férfinek mobilja van, ő jött a jövőből.

Okosabb vagy mint egy detektív, ha kitalálod, melyik ember jött a jövőből

Sikerült?

Forrás: Brightside