Vág az agyad, ha képes vagy 10 mp alatt kiszúrni a hibákat

2024. május 18.
Sasszem és gyors észjárás kell hozzá, hogy megtaláljuk az agyafúrt hibákat a képen – vajon neked sikerülni fog?
  • Két dolog nem stimmel ezen a képen, és csak 10 másodpercünk van megtalálni rajta a hibákat.
  • Igazi csemege a fejtörők és rejtvények rajongóinak a feladvány, ahol arra kell rájönnünk, mi lehet a hiba.
  • A feladat nem kifejezetten nehéz, ezért nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást.

A rejtett képes feladványok, hibakeresős és nyomozós rejtvények nagyon szórakoztatóak és segítenek a hétköznapok rohanásában oldani a feszültséget. Sőt, a kreativitást és produktivitást is növeli, ha megszakítjuk a munkát néha egy-egy fejtörő kedvéért.

Ezúttal az a feladat, hogy megtaláljuk, mi a két hiba a lenti képen. Egy asztalt látunk, rajta egy lámpát, laptopot, naptárat és egyéb tárgyakat. Első ránézésre minden teljesen normálisnak tűnik ezen a képen – de ez csak a látszat. Két dolog nagyon nem stimmel. Mivel a fejtörő nem kifejezetten nehéz, ezért az idő sem sok, ami alatt meg kell találnunk a megoldást.

Elég 10 másodperc, hogy megtaláljuk a két hibát a képen?

Vág az agyad, ha képes vagy 10 mp alatt kiszúrni a hibákat

Vág az agyad, ha képes vagy 10 mp alatt kiszúrni a hibákat

Amikor problémákat oldunk meg, ahogy egy fejtörőnél, rejtvénynél is, az agyunk kreatív és elemző része dolgozik. Ez olyan, mint egy izom, muszáj edzésben tartanunk ahhoz, hogy megfelelően gondolkodhassunk, koncentrálhassunk és legyenek új ötleteink. 

Ezért hasznos például ez a hibakereső fejtörő, ahol arra kell rájönnünk, mi a hiba a képen. A feladat szórakoztató, de egyben nehéz is. Így nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Ám a 10 másodperc nem feltétlenül elég még a legélesebb szemű próbálkozóknak sem.

Hogyan találjuk meg, mi a két hiba a képen?

Ahhoz, hogy megtaláljuk, mi a hiba ezen a képen, nézzük meg közelről. Ezután várjunk egy másodpercet, és hagyjuk, hogy magától beugorjon, mi az, ami az agyunk szerint nem helyes úgy, ahogy elsőre látszik. 

Lehet, hogy nem tűnik rögtön szembe, hiszen két apróbb részletről van szó. Ám pár pillanat elég lehet ahhoz, hogy észrevegyük, milyen hibát rejtettek el a képen a feladvány készítői. Ha mégsem, akkor néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is. Addig gyakoroljunk hasonló hibakereső feladványokkal. Találjuk meg, mi nem stimmel azzal a képpel, amin egy nő kertészkedik. Vagy próbáljunk meg rájönni, mi nincs a helyén a konyhai jelenetben.

Megoldás: nincs június 31-e, és a laptopon nincs space billentyűzet.

Vág az agyad, ha képes vagy 10 mp alatt kiszúrni a hibákat

Sikerült?

Forrás: Brightside