Detektív vagy, ha rájössz, melyik asszony hoz több vizet

2024. május 25.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik asszony cipel több vizet.
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, melyik asszony cipel több vizet.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik asszony cipel több vizet.

A képen két asszonyt látunk, ahogy a folyóból vizet hordanak. Mindketten két kannát visznek, tele vízzel. De vajon melyik cipel több vizet?  Mi alapján tudjuk megoldani ezt a fejtörőt?

Detektív vagy, ha rájössz, melyik asszony hoz több vizet

Detektív vagy, ha rájössz, melyik asszony hoz több vizet

Melyik asszony cipel több vizet?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, melyik asszony cipel több vizet. Úgy tűnik, hogy mindkettőjük kannái tele vannak, és mindketten nagyon erőlködnek. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik asszony cipel több vizet. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, melyik asszony cipel több vizet?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a kannákat érdemes jobban szemügyre vennünk. Az egyik kanna egy olyan nyomot szolgáltat, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyik asszony cipel több vizet valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: Az  első nő kannája lyukas, mire hazaér, minden víz el fog folyni  belőle. Tehát a második asszony cipel több vizet.

Detektív vagy, ha rájössz, melyik asszony hoz több vizet

Sikerült?

Forrás: Brightside