Briliáns elméd van, ha rájössz, ki nem vámpír a képen

2024. június 08.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, ki nem vámpír a képen. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható három lény közül, ki nem vámpír.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható három lény közül ki nem vámpír.

Briliáns elméd van, ha rájössz, ki nem vámpír a képen

Briliáns elméd van, ha rájössz, ki nem vámpír a képen

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük nem vámpír?

Két férfit és egy nőt látunk a képen. Első pillantásra mindhárman vámpírnak tűnnek. Az egyikőjük azonban nem az. De vajon miből állapíthatjuk meg, hogy melyikőjük nem vámpír?  

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük nem vámpír. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyikőjük nem vámpír. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három lény arcát érdemes jobban szemügyre venni ahhoz, hogy rájöjjünk, melyikőjük nem vámpír. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a középső férfi nem vámpír, az ő szeme nem olyan, mint a vámpíroké.

Briliáns elméd van, ha rájössz, ki nem vámpír a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside