Zseni vagy, ha kideríted, melyik influenszer a gazdagabb

2024. június 02.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik influenszer a gazdagabb. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható két influenszer közül melyik a gazdagabb.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható két influenszer közül ki a gazdagabb.

Zseni vagy, ha kideríted, melyik influenszer a gazdagabb

Zseni vagy, ha kideríted, melyik influenszer a gazdagabb

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük a gazdagabb?

Kt influenszer fotóját látjuk egy közösségi média oldalon. Az egyikőjük sokkal jobb anyagi helyzetben van, mint a másik. De vajon miből állapíthatjuk meg, hogy melyik nő a gazdagabb?  

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük a gazdagabb. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik influenszer a gazdagabb. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a feladvány kicsit becsapós, és nem feltétlenül az a helyes válasz, amit első ránézésre gondolnánk. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a jobb oldali influenszer a gazdagabb, mivel az ő képének több a lájkja.

Zseni vagy, ha kideríted, melyik influenszer a gazdagabb

Sikerült?

Forrás: Brightside