Detektív vagy, ha megmondod, melyik nő hazudott a társkeresőn

2024. június 15.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik nő hazudik a társkereső profiljában
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, melyik nő hazudik a társkereső profiljában.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik nő hazudik a társkereső profiljában.

A képen három társkereső nő profilját látjuk. Első ránézésre minden teljesen normálisnak tűnik – az egyikük azonban hazudott a bemutatkozásában. Melyikőjük lehet az?

Nyomozós fejtörő társkereső

Nyomozós fejtörő társkereső

Melyik melyik nő hazudik a társkereső profiljában?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, melyik nő hazudik a társkereső profiljában.

  1. Elsőnek látjuk Mariát, aki a bemutatkozása szerint tudós, és fél a villámlástól.
  2. Másodiknak látjuk Tatianát, aki szeret bowlingozni, és imádja az állatokat, különösen a kutyákat.
  3. Harmadiknak látjuk Stacyt, aki nem szeret futni, és akinek van egy papagája,

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő hazudik a társkereső profiljában. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, melyik nő hazudik a társkereső profiljában?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a profilokra feltöltött képeket érdemes jobban szemügyre vennünk. Az egyik kép egy olyan nyomot szolgáltat, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyik asszony cipel több vizet valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: Stacy hazudott a társkereső profiljában. A bemutatkozójában azt írta, hogy nem szeret futni, miközben az egyik képén egy futóversenyen nyert trófeával pózol. 

Nyomozós fejtörő társkereső

Sikerült?

Forrás: Brightside