5 bútortrend, ami 2024-ben végleg kikopik a lakberendezésből

2024. június 25.
Ezeket a bútorokat már ne vegyük meg idén, mert 2025-ben már mindenhol ódivatúnak hatnak majd. Mutatjuk, a lakberendezők szerint milyen bútortrendektől búcsúzhatunk el nemsokára!
Bútortrend 2024
  • Az ultraletisztult steril minimalista bútorok 2024-ben – nagy örömünkre – eltűnnek a lakberendezésből.
  • Nem érdemes már ezeket a bútorokat vennünk a belsőépítészek és lakberendezők szerint, mert hamarosan más bútorstílusok veszik át a helyüket.
  • Milyen bútortrendektől búcsúzunk 2024-ben?

Amikor bútorokat keresünk, szeretnénk időtálló darabokat választani, hiszen nem akarjuk félévente lecserélni a nappali vagy hálószoba egész berendezését. Ha most állunk bútorválasztás előtt, érdemes megfontolnunk a lakberendezők és belsőépítészek tanácsait azzal kapcsolatban, 2024-ben milyen bútortrendeknek mondunk búcsút.

Ha szeretnénk, hogy ne érezzük úgy, már megint elszaladtak otthonunk mellett a trendek, nem érdemes ezekre a bútorstílusokra költenünk a pénzünket!

Ezek a bútortrendek végleg kimennek a divatból 2024-ben

1. Steril minimalizmus

A szélsőségesen minimalista bútortrend kikopik a lakberendezésből 2024-ben

A szélsőségesen minimalista bútortrend kikopik a lakberendezésből 2024-ben

Mára a minimalista megközelítés megkerülhetetlenné vált a lakberendezésben, ami kiterjed a bútortrendekre is. Minden steril, tiszta és kicsit olyan, mintha senki sem lakna a lakásban. 2024-ben ugyan a minimalizmus teljesen el nem tűnik, viszont ez a túlzó, steril formája – legalábbis ami a bútortrendeket illeti – eltűnik.

2. Csak semleges bútordarabok

2024-ben véget ér a semleges színű bútorok trendje

2024-ben véget ér a semleges színű bútorok trendje

Az időtlenség kifejezetten előny, ha olyan nagyobb bútorokról van szó, mint egy kanapé vagy öltözködőasztal, ám ez nem jelenti azt, hogy csak a semleges tónusú, kissé személytelen bútordarabok felelnek meg ennek.

2024-ben eljön az idő, hogy felvállaljuk bátran a színek iránti rajongásunkat és kitörjünk a pasztell szürkék és bézsek fogságából a bútorválasztásnál.

3. Szuperdivatos bútorok

A bútorok esetében is van fast fashion trend

A bútorok esetében is van fast fashion trend

Ahogy a fast fashion cserélgeti a darabokat, úgy a bútortrendeknél is megtalálható ez a népszerűségre építő réteg. Ám mivel a divat folyamatosan változik, és mi aszerint választunk bútorokat, mi az éppen divatos, valószínűleg sosem leszünk igazán elégedettek. 

Ahogy a semleges bútordarabok, úgy a divatbútorok is a partvonalra kerülnek 2024-ben a lakberendezésben. A kettő közötti arany középút az, ami nagy valószínűséggel elégedetté tesz majd minket az otthonunkban.

4. Nagyon egyszerű bútorok

2024 után már merészebb bútorok uralják a trendeket

2024 után már merészebb bútorok uralják a trendeket

A nagyon mintás, színes tapéták feltámadásával párhuzamosan az elmúlt években elterjedt a nagyon egyszerű bútorok választása a virágos, csíkos tobzódás ellensúlyozására. 2024-ben azonban ez a bútortrend is átalakul. Végre elengedhetjük ezt az idejétmúlt szabályt, és helyette próbáljunk inkább olyan bútorokat választani, melyek színe, mintája kiegészíti a tapétáét. 

5. Kültéri bútorszettek

2024-ben leáldozott a kültéri bútorszetteknek

2024-ben leáldozott a kültéri bútorszetteknek

A teraszok bútorzatát nevezhetjük unalmasnak is az elmúlt években, hiszen nem nagyon változik. Ez egyrészt érthető, hiszen a gyakorlati szempontok és strapabírás fontos ezeknél a bútoroknál. 

Viszont a hagyományos kültéri bútorszetteket felváltja egy sokkal lazább, megengedőbb trend 2024-től. Megfigyelhetjük majd, hogy ez mennyivel oldottabbá teszi a hangulatot is például egy kerti sütögetésnél.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash, Getty Images