Ez a legjobb fagyasztott gyümölcs a belek egészségének

2024. július 27.
A gasztroenterológus elárulta, melyik fagyasztott bogyós gyümölcs az, amelyik a leghasznosabb a bélflóránk egészsége szempontjából. Érdemes nyáron is sokat ennünk belőle!
Legjobb fagyasztott gyümölcs bélflóra egészségének
  • Lehet jobb a fagyasztott gyümölcs, mint a friss?
  • Melyik fagyasztott gyümölcs a legjobb a bélflóránknak?
  • Hogyan fogyasszuk ezeket a fagyasztott gyümölcsöket, hogy a legjobb legyen a belek egészségének?

Mi lehet jobb a meleg nyári napokon egy tál friss gyümölcsnél? Egy tál frissítő, jéghideg fagyasztott gyümölcs! A gasztroenterológus, Dr. Will Bulsiewicz azt is elmondta, melyik fagyasztott gyümölcs a legjobb a bélflóránk egészségének!

Miért együnk fagyasztott gyümölcsöt?

A gyümölcsök nem csak finomak, de roppant fontosak az egészségünk szempontjából is, hiszen tele vannak olyan vitaminokkal, ásványi anyagokkal és növényi hatóanyagokkal, melyek elengedhetetlenek az egészségünk szempontjából.

Ám nem csak frissen fogyasztva fejtik ki jótékony hatásukat a gyümölcsök, hanem fagyasztva is, legalábbis az a gyümölcs, amit a gasztroenterológus kifejezetten ajánl. A fagyasztás során ugyanis sok gyümölcs veszít hatóanyag-tartalmából. A gasztrorenterológus elmondta, melyik az a bogyós gyümölcs, ami legegészségesebb a bélflóránknak még fagyasztva is!

Ez a gyümölcs a legjobb fagyasztva a bélflórának

A piros bogyós gyümölcsök a fagyasztás során is megőrzik tápanyagtartalmukat, így ugyanolyan jók a bélflóra egészségének, mint a friss

A piros bogyós gyümölcsök a fagyasztás során is megőrzik tápanyagtartalmukat, így ugyanolyan jók a bélflóra egészségének, mint a friss

A fagyasztott gyümölcsök közül az áfonya az, ami a gasztroenterológus szerint a legjobb a beleink egészségének. Ennek egyszerű oka van.

Az áfonya nagyon jól bírja ugyanis a fagyasztást, megőrzi szinte az összes tápanyagot, ami a friss gyümölcsben is megtalálható. A rostok sem károsodnak a fagyasztás során, így a jótékony bélbaktériumok számára különösen előnyös ez a gyümölcs akár fagyasztva, akár frissen fogyasztva.

Milyen tápanyagok vannak az áfonyában?

Rengeteg olyan tápanyag van az áfonyában, ami nem csak a bélflóránk, de az egész szervezetünk számára nagyon fontos:

  • Arányaiban nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ami hozzájárul az egészséges emésztéshez.
  • Gyulladáscsökkentő növényi hatóanyagokban gazdag.
  • Az A- és C-vitaminnak köszönhetően nagyon hasznos a szemünk és a bőrünk egészségének a gyümölcs.

Forrás: Eating Well, fotó: Unsplash, Getty Images