Dobd fel az otthoni főzést ezzel az 5 mennyei ázsiai recepttel!

2021. május 28.
Van olyan, amikor semmilyen ételhez nincs kedvünk, és valahogy mindent ununk a bevett receptek közül. Ilyenkor érdemes körülnézni más nemzetek konyhájában: például kipróbálni néhány egyszerű, szuperül variálható, akár vegává, vegánná tehető receptet!

Szezonális, melengető leves

A kókusztej és a kaffir lime levele fantasztikusan működik például az alábbi krémlevesben, aminek főszereplője az épp szezonális spárga.

A kesudió és a csirkemell szerelme

Az ázsiai konyhában tudják, hogyan kell izgalmassá tenni a csirkemellet: használjunk gyömbért, fokhagymát, szezámolajat, legyen kicsit sós és kicsit édes, és persze jó szaftos.

Tökéletes vacsora

Az ázsiai üvegtészta talán a létező leggyorsabb megoldás, amikor kiadós vacsorát szeretnénk készíteni: néhány percig áztatjuk forró vízben, és már mehet is a szójaszószos öntet és a friss vagy wokban pillanatok alatt kisütött zöldségek mellé.

Mogyorószósszal megbolondítva

Krémes mogyorószósz, tészta, némi zöldség: nem kell túl sok a szuper melengető, ázsiai szélesmetélthez, amit ráadásul kedvünkre variálhatunk is!

Gyerekbarát előétel: ázsiai sós palacsinta

Nemes Nóra az ázsiai konyhában népszerű sós palacsintát ezúttal medvehagymával töltötte meg, ami a kínai fokhagymához nagyon hasonló ízű. Előételként, brunchoz, vacsorának is tökéletes!