3 szupergyors szendvicskrém hőség idejére

2022. augusztus 07.
Kinek van kedve a nagy melegben sokat enni? És órákon át sütni-főzni? Ha neked sincs, akkor ezt a három receptet neked találtuk ki!

Enni – de legfőképp inni! – a rekkenő hőségben is kell, bár kétségtelen, hogy az étvágya ilyenkor szinte mindenkinek csökken. Ahhoz, hogy valami klassz és a monotóniát megtörő fogást varázsolj az asztalra, nem kell feltétlenül órákat álldogálni a tűzhely mellett. Ezekkel a szuper szendvicskrémekkel a reggelit, az ebédet, de még a vacsorát is kimaxolhatod!

3 szuper szendvicskrém

Házi csirkepástétom curryvel

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemellfilé vagy megmaradt sült csirke
  • 1/2 citrom leve
  • 20-30 g vaj
  • 1 kiskanál paradicsomszósz
  • 1 csapott kiskanál curry 
  • Friss petrezselyem apróra vágva
  • só és bors ízlés szerint
  • víz

Így készül:

  1. Ha nyers csirkéből készítjük, kisebb darabokra vágjuk a húst, és vajon gyakran kevergetve átsütjük.
  2. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ha úgy tűnne, hogy sütés közben nagyon kiszárad a csirkemell, felöntjük egy kevés vízzel.
  3. Ha a hús megpuhult és egy kis színt is kapott, félrehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, míg langyosra hűl.
  4. A petrezselyem kivételével turmixgépbe tesszük a többi hozzávalóval, és krémesre keverjük. Ha az állaga nem lenne kellően krémes, adunk még hozzá egy kis vizet, vagy ami még jobb, a sütésből megmaradt zsiradékkal lazítjuk.
  5. A kész pástétomba beleforgatjuk az aprított friss petrezselymet.

Házi csirkepástétom curryvel

Fűszeres sárgarépakrém

Hozzávalók:

  • 250 g sárgarépa
  • 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál jó minőségű olívaolaj
  • 1 kiskanál pirított szezám- vagy napraforgómag
  • Só és bors ízlés szerint

Így készül:

  1. Az alaposan megmosott és meghámozott, számos pozitív hatással megáldott répát lereszeljük, és egy kis vízzel és 1 evőkanál olívaolajjal elkeverve 5 percig puhítjuk egy serpenyőben. 
  2. Turmixgépbe tesszük (főzővíz nélkül!), hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, a sót, a borsot és a curryt, majd pépesítjük. 
  3. Száraz serpenyőben (vagyis olaj hozzáadása nélkül) aranyszínűre pirítjuk a magokat, és beleforgatjuk a fűszeres répakrémbe.

Fűszeres sárgarépakrém

Citromos tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 240 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 200 g krémsajt
  • ½ citrom leve
  • Pár csipet őrölt bors

Így készül:

  1. Egy tálba tesszük, és villával összetörjük a tonhalat.
  2. Hozzáadjuk a krémsajtot, és homogén állagú krémmé dolgozzuk.
  3. Belekeverjük az apróra vágott lilahagymát és 2-3 részletben a citromlevet. (Érdemes közben kóstolgatni, nehogy túl sok citromlé kerüljön bele!)
  4. Kevés borssal ízesítjük, alaposan elkeverjük, és kész is a tonhalkrém, ami kaporral is isteni!
  5. Egy kis időre hűtőbe tesszük (lefóliázva), hogy az ízek összeérjenek.
  6. Pirítóssal, friss paradicsommal, uborkával az igazi!

Tonhalkrém recept

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?