Gasztró
Umami mennyország: 5 nyári recept, amiben a zamatos paradicsom a főszereplő
Levesként, rizottóhoz, tésztaszósznak, leveles tésztára pakolva, salátába vágva: a szezonális, napérlelte paradicsomnál nincs is finomabb! És persze olyanok vagyunk, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: jöhet a sárga, a piros, a zöld, a fekete, az apró koktél- és a nagy húsparadicsom, aprítva, turmixolva, kóser sóval meghintve nasiként... Jöjjön 5 csodálatos recept, ami a paradicsomos umami ízorgiára épít.
Ne féljünk az articsókától: grillezett zöldségként és tésztával is isteni
A legtöbben félünk az articsókától, pedig nagyon is megéri foglalkozni vele a konyhában, ugyanis nemcsak szép, egyedi külsővel rendelkezik, de ízvilága is nagyon különleges. Hering András, a Nosalty főszerkesztője most két isteni receptet is hozott nektek.
Így kell grillezni a lazacot, hogy omlós maradjon és ne ragadjon le
Igaz, hogy a lakásban, a tűzhelyen is süthetsz mennyei lazacot, de ha van rá mód, próbáld ki faszénen grillezve: a füstös aroma tökéletesen passzol a lazac ízéhez, és megmutatjuk azt is, hogy készítsd, hogy ne ragadjon le sütés közben!
A grillezés magyar borok nélkül mit sem ér!
A grillezés valakinek egész éves szenvedély, a legtöbben azonban olyan időben szeretünk grillezni, amikor a jó idő miatt egyébként is szívesen vagyunk a szabadban. Hiszen a grillezés nem pusztán étkezés, hanem közös időtöltés. Ilyenkor mindenki bekapcsolódhat az ételkészítés fázisába, még akkor is, ha csak a grill mellett állót szórakoztatja. Most ehhez ajánlunk borokat.
Mindenből lehet pesztó, ami zöld: 5 pesztó 5 fantasztikus ételben
Bazsalikom, petrezselyem, rukkola, káposzta és pisztácia: hogy mi a közös bennük? Mindegyikből készülhet isteni finom pesztó! Az alábbi recepteket is melegen ajánljuk, de azt feltétlenül, hogy jegyzeteljétek ki ezt az öt pesztóalapreceptet, amit egy egyszerű üres tésztára, unalmas salátára vagy kenyérre borítva is felér egy kulináris kalanddal.