Ennek a 4 csillagjegynek üldözési mániája van

2022. szeptember 17.
Amikor valakire azt mondjuk, tisztára paranoiás, általában arra gondolunk, hogy folyton gyanakszik mindenkire és mindenért, vagy azt hiszi, összesúgnak és összefognak a háta mögött és összeesküvés-elméleteket gyárt. A csillagjegyek között is vannak, akiknél gyakoribb ez a személyiségvonás.

Mindenkinek vannak paranoiás gondolatai néha, csillagjegytől függetlenül. Vannak napok, amikor minden rosszul sikerül, ilyenkor hajlamosak vagyunk azt hinni, mindenki direkt tesz keresztbe nekünk. Természetes például, ha gyanakvóak vagyunk az idegenekkel és nem mindig könnyű felismerni, ha valaki csak segíteni próbál vagy hátsó szándéka van. Vannak csillagjegyek, akiknél ez túlmegy azon a határon, amikor a gyanakvás hasznos, és a rögeszmés összeesküvéselmélet-keresés inkább már hátráltatja őket az életben.

csillagjegy-paranoia-uldozesi-mania

1. Skorpió (október 23. – november 21.)

A Skorpió jegy szülöttei titokzatos, gyanakvó és érzékeny emberek. Ezek a tulajdonságok azonban mind könnyen átcsaphatnak paranoiába. Ilyenkor a Skorpiók manipulatívvá válnak, hogy így próbáljanak túljárni a másik eszén. Minél gyanakvóbbak, annál jobban szoronganak maguk is. A paranoiás gondolataik olyan intenzív érzelmeket válthatnak ki bennük, mint a szorongás és aggodalom, és a Skorpiók ott is veszélyt látnak, ahol nincs is.

2. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A Szüzek természetes adottsága, hogy mindenről tudják, hol kell keresniük. Azonban amikor az interneten ásnak valaminek a mélyére, gyakran támadnak paranoid gondolataik. A Szüzek számára mindig fontos a háttér ellenőrzése, mindent meg akarnak tudni a másik emberről, akivel találkozást terveznek – legyen szó egy új munkatársról vagy egy vakrandiról. Azonban gyakran elragadják őket a félelmek, és ahelyett, hogy hideg fejjel, logikusan gondolkodnának, a gyanakvás olyan spiráljába kerülnek, ami után már senkiben sem tudnak megbízni.

3. Kos (március 21. – április 19.)

A csillagjegy szülöttei ki nem állhatják, ha valaki hazudik nekik. Valójában annyira gyűlölik, amikor be akarják csapni őket, hogy gyakran már akkor is azt hiszik, át akarják verni őket, amikor semmi ilyesmi nem történik. Amikor gyanakvásuk átcsap paranoiába, mindenben annak a jelét vélik látni, hogy épp hazugságon kapják a másikat. Emiatt képtelenek lesznek megbízni az emberekben, és hosszú időbe telhet, hogy átlendüljenek a túlzott gyanakvásukon. Ha egyszer elragadja őket a paranoia, nehezen szabadulnak meg tőle.

4. Bak (december 22. – január 19.)

A Bakok általában a munkával kapcsolatban válnak túlzottan gyanakvóvá. Ha nem kapják meg azt az elismerést a munkájukért, amiről úgy gondolják, hogy az járna, vagy egy fiatalabb kollégát léptetnek elő helyettük, úgy érzik, becsapták őket. A fejükben ilyenkor hajlamosak komplett forgatókönyvet gyártani a történtekről, amit végül el is hisznek, még ha a valóság ennek a közelében sincs. Ez azonban nem segíti át őket a stresszhelyzeten, és a továbblépésben is hátráltatják őket.

Forrás: Your Tango Fotó: Unsplash

Olvass tovább!