Itt a teljes horoszkóp a csillagjegyeknek az év első Merkúr retrográdjához

2024. március 29.
2024. április 1-től ismét Merkúr retrográd kavarja fel az állóvizet a csillagjegyek életében. A horoszkóp szerint azonban, ha sikerül elkerülnünk a félreértéseket és a felesleges drámát, kifejezetten előnyös lehet számunkra a bolygóállás a Kos jegyében.
Merkúr retrográd horoszkóp 2024
  • A Merkúr retrográd alatt jobb, ha előbb gondolkodnak a csillagjegyek, és csak azután beszélnek.
  • 2024. április 1–25.-ig tart a Merkúr retrográd a Kos jegyében.
  • Mire számíthatnak az egyes csillagjegyek az első 2024-es Merkúr retrográd idején a horoszkóp szerint?

A Merkúr retrográd ideje ismét elérkezett. Lekésett járatok, elmulasztott határidők, zűrzavar és félreértések kísérik ezt az asztrológiai jelenséget általában. 2024 első Merkúr retrográdja április 1-től 25-ig lesz velünk. Érdemes erre felkészülni az egyes csillagjegyeknek.

Mit tegyünk vagy ne tegyünk a Merkúr retrográd alatt?

Mielőtt megnéznénk, hogy az egyes csillagjegyeknek mit hoz a 2024. április 1-től kezdődő Merkúr retrográd, fontos, hogy átgondoljuk, mit tegyünk vagy éppen ne tegyünk semmiképp a bolygóállás idején.

  1. Fontos saját magunk számára visszajeleznünk az értékítéleteinkkel, gondolatainkkal kapcsolatban.
  2. Semmiképp se kényszerítsük a saját véleményünket, vágyainkat vagy világnézetünket másokra.
  3. Győződjünk meg róla, hogy eljut a mondandónk másokhoz, ahogy szeretnénk.
  4. Ne uraljuk a beszélgetéseket, hagyjunk teret másoknak is a nézeteik, ötleteik kifejtésére.
  5. Gyakoroljunk különböző légzéstechnikákat és mindfulnesst, ez hasznos lehet a Merkúr retrográd alatti stressz enyhítésére.
  6. Ne ítéljünk gyorsan vagy vonjunk le hirtelen következtetéseket, a Merkúr retrográd alatt hajlamosak lehetünk elhamarkodottan dönteni.

A Merkúr retrográd alatt erre számíthatnak az egyes csillagjegyek a horoszkóp szerint

1. KOS (MÁRCIUS 21. – ÁPRILIS 20.)

Kihívásokkal teli Merkúr retrográdra készülhetnek a Kosok 2024. április 1–25. között. Úgy érezhetik a csillagjegy szülöttei, hogy összecsapnak a hullámok a fejük felett. A Merkúr retrográd azonban segít, hogy új oldalukat fedezhessék fel a Kosok. 

A türelem sosem volt az erősségük, ám a horoszkóp szerint most mindennél fontosabb lesz ezt a képességet gyakorolniuk a csillagjegy szülötteinek a Merkúr retrográd alatt. Ne diktáljanak maguknak akkora tempót, így elkerülhetik a kiégést a következő nehéz időszakban.

2. BIKA (ÁPRILIS 21. – MÁJUS 21.)

A Merkúr retrográd alatt azt tapasztalhatják a Bikák, hogy sokkal aktívabban álmodnak, ábrándoznak és a megérzéseik is élénkülnek. Szinte tapintható a kapcsolat a csillagjegy szülöttei és az univerzum között, az energiák feltöltik a Bikákat. Erősíthetik ezt az élénk mentális tevékenységet meditációval, naplóírással a horoszkóp szerint a csillagjegy szülöttei, ugyanakkor a benyomásaikat is szavakba önthetik és konkrét cselekvésbe fordíthatják. 

A környezetükben keletkező drámát és játszmákat nehezen viselik a Merkúr retrográd alatt a Bikák, ezért inkább fókuszáljanak saját energiájukra, ami megmutatja a csillagjegy szülötteinek, mi az, ami valóban számít.

3. IKREK (MÁJUS 22. – JÚNIUS 21.)

Kicsit kívülállónak érezhetik magukat az Ikrek a 2024. április 1–25. közötti Merkúr retrográd alatt. A horoszkóp óvatosságra inti a csillagjegy szülötteit, mert számos konfliktusba keveredhetnek, mert önkéntelenül is átlépnek olyan határokat, amiket nem állt szándékukban. Ugyanakkor a saját maguk által felállított határokat mások feszegethetik, amit rosszul viselhetnek a csillagjegy szülöttei.

A horoszkóp azt tanácsolja az Ikreknek, hogy a Merkúr retrográd alatt a figyelmüket a céljaikra szegezzék, és találják meg, önállóan hogyan juthatnak közelebb ezek eléréséhez. Most nincs szükségük másokra az Ikreknek, ez a magányos farkas lét időszaka lesz számukra.

4. RÁK (JÚNIUS 22. – JÚLIUS 22.)

A munkahelyükön tapasztalhatnak feszültséget a Rákok a Merkúr retrográd alatt 2024. április 1–25. között. A csillagjegy szülöttei természetüknél fogva gondoskodnak másokról, ám most át kell gondolniuk, a tetteik vajon mennyire viszik közelebb őket a saját céljaikhoz és álmaikhoz.

A horoszkóp azt tanácsolja a Rákoknak, ne a Merkúr retrográd alatt kezdjenek új vállalkozásba, mert az szükségtelen feszültségekhez vezethet. Legyenek türelemmel, és legyenek elnézőek munkatársaikkal, ahogy saját magukkal is.

5. OROSZLÁN (JÚLIUS 23. – AUGUSZTUS 23.)

A Merkúr retrográd hatására most megkérdőjelezhetik saját magukat és amit eddig a világról gondoltak az Oroszlánok. Ez elengedhetetlen a személyes fejlődésükhöz. Számítsanak rá a horoszkóp szerint a csillagjegy szülöttei, hogy eluralkodhat rajtuk a zavarodottság és szorongás a 2024. április 1–25. közötti időszakban. 

Most amennyire lehet, kerüljék a csillagjegy szülöttei a reflektorfényt. Dolgozzanak a Merkúr retrográd alatt azon, hogy megértsék, mik a valódi értékeik. Ne feledjék, a legjobb leckét néha attól kapják, akire sosem számítottak volna.

6. SZŰZ (AUGUSZTUS 24. – SZEPTEMBER 22.)

Mélyen eltemetett traumák és a Szűz személyiségének rejtett oldalát hozhatja felszínre a Merkúr retrográd 2024. április 1–25. között. Ne nyomják el a csillagjegy szülöttei ezeket, itt az ideje, hogy szembenézzenek a démonaikkal. Ez a Merkúr retrográd segíti a Szüzeket, hogy rájöjjenek, mi az, ami visszahúzza őket az életben céljaik eléréstől.

A horoszkóp szerint a Merkúr retrográd alatt muszáj a csillagjegy szülötteinek előtérbe helyezniük saját lelki békéjüket. Az elmélyedés saját érzéseikben és gondolataikban segíthet megtalálni, mire van szükségük és mi az, ami hozzásegítheti a Szüzeket álmaik eléréséhez.

7. MÉRLEG (SZEPTEMBER 23. – OKTÓBER 23.)

Még a Mérleget magát is meglepheti, hogy a másokkal való kapcsolattartás milyen nehéz lehet számára a Merkúr retrográd alatt, hiszen ez máskor természetükből fakad. A 2024. április 1. és 25. közötti időszak azonban a befelé fordulás és a belső rendrakás időszaka lesz az életükben. 

A csillagjegy szülötteinek a horoszkóp szerint számítaniuk kell a Merkúr retrográd alatt párkapcsolati feszültségre, ami félreértésből fakad. Ha a saját szükségleteik kommunikálására nagyobb figyelmet fordítanak, ez elkerülhető.

8. SKORPIÓ (OKTÓBER 24. – NOVEMBER 22.)

Erőtlennek és enerváltnak érezhetik magukat a Merkúr retrográd alatt a Skorpiók 2024. április 1–25. között. Ugyanakkor a horoszkóp szerint muszáj együtt dolgozniuk másokkal, ha nem akarják, hogy kiégjenek. Meg kell tanulniuk elfogadniuk a segítséget másoktól. 

A Merkúr retrográd alatt gondolják át az időbeosztásukat a csillagjegy szülöttei. Ha nem veszik elég komolyan, szinte biztosan időzavarba kerülnek a Merkúr retrográd alatt.

9. NYILAS (NOVEMBER 23. – DECEMBER 21.)

A 2024. április 1–25. közötti Merkúr retrográd teljesen felkavarja a Nyilas szerelmi életét. Egy régi láng lobbanhat újra fel, ami klasszikus forgatókönyv a Merkúr retrográd idején. Érdemes átgondolniuk a csillagjegy szülötteinek, hogy valóban számít ez a kapcsolat, vagy csak a nosztalgia miatt kezdenék újra?

A horoszkóp azt tanácsolja a Nyilasnak, hogy a Merkúr retrográd alatt ne kockáztassanak, inkább lépjenek egyet vissza és hagyjanak időt maguknak, hogy átgondolják a következő lépésüket. 

10. BAK (DECEMBER 22. – JANUÁR 20.)

Általában a munka élteti a Bakokat, ám a Merkúr retrográd 2024. április 1–25. között átírhatja a csillagjegy szülötteinek fontossági sorrendjét. Komoly veszekedéseket szíthat a Merkúr retrográd a Bak családjában. A végletes kijelentéseket csak úgy kerülhetik el, ha megőrzik a hidegvérüket.

A horoszkóp azt tanácsolja, gondolják át komolyan az otthoni szerepeket és felelősségvállalást a csillagjegy szülöttei. A Merkúr retrográd ugyanis segíthet hatékonyabbá tenni a mindennapokat, ha türelmesek tudnak maradni.

11. VÍZÖNTŐ (JANUÁR 21. – FEBRUÁR 19.)

A Vízöntő készüljön fel, hogy a Merkúr retrográd alatt a kommunikációs stílusa és az információk kerülnek a középpontba az életükben. 2024. április 1–25. között azt tapasztalhatják a csillagjegy szülöttei a horoszkóp szerint, hogy sokan félreértik őket, elbeszélnek a másik mellett. A Merkúr retrográd miatt hajlamosak lesznek rákényszeríteni másokra a saját véleményüket a csillagjegy szülöttei, ami megronthatja a barátságaikat. 

A horoszkóp azt tanácsolja a Vízöntőnek, hogy a Merkúr retrográd alatt a befogadásra koncentráljanak, ne akarjanak mindenáron hozzászólni mindenhez. Hagyjanak teret másoknak, és hagyják, hogy így sokkal összetettebben, több oldalról mutatkozzon meg előttük a világ.

12. HALAK (FEBRUÁR 20. – MÁRCIUS 20.)

Nagy átalakulás veszi kezdetét a Halak életében a Merkúr retrográddal 2024. április 1-25. között. A horoszkóp szerint a csillagjegy szülöttei számára itt az idő, hogy újragondolják párkapcsolatukat anyagi szempontból. 

A Merkúr retrográd sokkal ingerlékenyebbé teheti a csillagjegy szülötteit a következő hetekben. Mindig számoljanak el magukban tízig, mielőtt valami visszafordíthatatlan kárt okoznának a kapcsolataikban.

Forrás: W Magazin, fotó: Getty Images