4 csillagjegy, akikre a legerősebben hat a 2024 áprilisi Merkúr retrográd

2024. április 09.
A Merkúr retrográd a Kos jegyében leginkább abban érvényesül, hogy mielőtt egyet előreléphetnénk, legalább két lépést kell tennünk hátrafelé. Különösen igaz ez 4 csillagjegy esetében a horoszkóp szerint.
Merkúr retrográd 2024 április horoszkóp
  • A Merkúr retrográdban áll 2024. április 1-től 25-ig.
  • Különösen erős a Merkúr retrográd hatása így, hogy a bolygóállás a Kos jegyében következett be 2024-ben először.
  • Mutatjuk, melyik az a négy csillagjegy, akiknek az életében különösen érezteti hátráltató hatását a Merkúr retrográd 2024 áprilisában.

2024. április 1–25. között a Merkúr retrográdban áll a Kos jegyében. Bár leginkább úgy érezzük, hogy folyton hátra kell lépnünk kettőt, mielőtt egy lépést tehetnénk előre, de legjobb esetben is egy helyben toporgunk, ez nem feltétlenül rossz. Tekintsük a felkészülés időszakának a Merkúr retrográdot a kirobbanó rajt előtt. 

Csak emlékeztetőül: a Merkúr retrográdtól akkor kell félnünk, ha megpróbálunk ellenállni a bolygóállás energiáinak. Ha képesek vagyunk azzal dolgozni, amit az univerzum ad a jelen helyzetben, a Merkúr retrográd időszak roppant erőteljes változások és belső átalakulás lehetőségét rejti magában.

Mutatjuk, melyik az a 4 csillagjegy, akik a legerősebben tapasztalhatják a 2024. áprilisi Merkúr retrográd életüket transzformáló hatásait.

Erre a 4 csillagjegyre hat legerősebben a 2024. áprilisi Merkúr retrográd a horoszkóp szerint

1. Bak (december 22. – január 20.)

A Bak életének fordulata a bizonyíték rá, hogy a Merkúr retrográd nem csak rossz lehet. A 2024. áprilisi Merkúr retrográd alatt ugyanis a csillagjegy szülöttei learathatják a korábbi hónapok kemény munkájának gyümölcsét. 

Figyeljék meg a csillagjegy szülöttei, hogy a Merkúr retrográd nem egy nagy és látványos energiahalom. A bolygóállás hatásai lassan és egyenként bontakoznak ki, ha fogékonyak vagyunk rá, és ahogy haladunk az úton, úgy találunk újabb és újabb ajándékokat. Ha a Bak megőrzi szerénységét és tudatosságát, a lassú, de határozott előrehaladással a Merkúr retrográd alatt 2024 áprilisában egyről a kettőre juthat.

2. Kos (március 21. – április 20.)

A 2024. áprilisi Merkúr retrográd alatt legyenek óvatosak azzal, amit gondolnak és kimondanak a Kosok. Ha jól figyelnek, képesek lesznek felismerni, mikor van itt az ideje a cselekvésnek, és melyik az a pillanat, amikor vissza kell húzódniuk a háttérbe. 

Az önmagukkal kapcsolatos negatív gondolatok visszahúzzák a csillagjegy szülötteit. Fontos felismerniük, ki az a baráti körükben, aki nem örül együtt a Kos sikereinek, és próbálja elrontani a csillagjegy szülötteinek örömét, kisebbíteni érdemeit. A Merkúr retrográd energiái 2024 áprilisában segíthetnek, hogy elvágják a Kosok a mérgező szálakat.

3. Rák (június 22. – július 22.)

Nagyon különleges hónapra készülhetnek 2024 áprilisában a Merkúr retrográd alatt a Rákok. Megtalálhatják a belső erejüket a csillagjegy szülöttei, ami előre lendíti őket az álmaik elérése felé. Érdemes most kreatív tevékenységgel kiaknázniuk az inspiráló energiákat a Merkúr retrográd alatt. A végeredmény gyakran még saját magukat is meglepheti.

Ha sikerül a Merkúr retrográd energiáit megélniük a csillagjegy szülötteinek, 2024 áprilisában sokkal közelebb kerülhetnek a Rákok a saját tudatosságukhoz, és megerősödött önbizalommal léphetnek az év következő időszakába.

4. Skorpió (október 24. – november 22.)

A Merkúr retrográd 2024 áprilisában a Skorpiók azt tapasztalhatják, hogy jobban aggasztják őket az egész világra ható események, mint a klímaválság, egészségügyi veszélyek, hajléktalanság és a nehéz sorsú gyermekek problémái.

Fontos azonban, hogy a csillagjegy szülöttei a figyelmüket tudatosan a saját személyes életükre tereljék a Merkúr retrográd alatt, mielőtt túlságosan elapróznák erőforrásaikat. Ez nem csak megvédheti a Skorpiót attól, hogy a saját félelmük csapdájába kerülnének. De hatékonyabban tudnak tenni a társadalmi problémák hatásainak csökkentéséért a szűkebb környezetükben.

Röviden a Merkúr retrográd előhívja a csillagjegy szülötteinek harcos énjét 2024 áprilisában, amit a jó szolgálatába állítanak a Skorpiók. Ezzel új életfeladatot is találhatnak maguknak a csillagjegy szülöttei.

Forrás: Your Tango Fotó: Unsplash, Getty Images