Retró kvíz: hány magyar zenekart ismersz fel a ‘90-es évekből dalszöveg alapján?

2023. november 09.
A kilencvenes évek popslágerei – bármennyire is cikinek érezzük ma már – még mindig a fülünkben csengenek. De ha fordítunk egyet a dolgon, és a dalszöveg alapján kell megmondanunk, melyik együttesnek köszönhetjük az örökzöld számot, vajon akkor is megy a dolog? Töltsük ki a retró zenei kvízt, és kiderül, mennyire emlékszünk a korszak kedvenc popdalaira!
Retró zene kvíz kilencvenes évek
  • Emlékszünk még, mi volt a Bestiák vagy a a Baby Sisters legnagyobb slágere?
  • Mutatunk néhány sort 10 retró popdal refrénjéből, a feladat az, hogy találjuk meg, melyik együtteshez tartozik!
  • Töltsük ki a retró zenei kvízt, és kiderül, mennyire él élénken bennünk a kilencvenes évek!

Nem tudunk olyan hosszú kvízt összeállítani, hogy minden kultikus sláger helyet kapjon benne a ‘90-es évekből. De valószínűleg mindenkiben felcsendülnek a nosztalgikus dallamok, amint elolvassa a retró zenei kvíz kérdéseit!

Vajon hány dal előadójára emlékszünk a kilencvenes évekből a refrén alapján? A retró kvíz kitöltése után kiderül!

A kilencvenes évek és a popszakma

A beatkorszak után sokkolóan hatott a kilencvenes években mindent letaroló színes és műanyag slágerek sora. Rapülők, Ámokfutók, Bestiák, Kozmix, 4F Club, UFO, Animal Cannibals, TNT és még sorolhatnánk azokat az együtteseket, akiknek popslágereire a mai napig emlékszünk, pedig már több mint 30 év telt el azóta, hogy megismerhettük a szomorú szamurájt. (Itt kitölthetjük azt a retró zenei kvízt, amiből kiderül, a beatkorszak nagy slágereire és zenekaraira mennyire emlékszünk!)

A nosztalgiafaktor mindennél erősebb az utóbbi években, így nem csoda, ha a retró bulik is rég nem látott népszerűségnek örvendenek. Ez nem elképzelhető például a Soho Party Gyere, táncolj! című slágere nélkül, ami akár a kilencvenes évek popzenei himnusza lehetne.

A legnépszerűbb magyar popdalok a kilencvenes évekből

Szerencsére ranglistán is láthatjuk, melyek a kilencvenes évek meghatározó magyar popegyüttesei közül a legnépszerűbbek. Annyit elárulunk, hogy retró zenei kvízünkben is szerepel közülük jó pár a kérdések között, így sokat segíthet, ha a kvíz kitöltése előtt meghallgatjuk ezeket a számokat.

  1. Soho Party – Gyere, táncolj!
  2. Hip Hop Boyz – Megbántottak
  3. Hevesi Tamás – Ezt egy életen át kell játszani
  4. Happy Gang – Fiatal szerelem
  5. TNT – Titkos üzenet
  6. Ámokfutók – Szomorú szamuráj
  7. Carpe Diem – Álomhajó
  8. Rapülők – Áj Láv Jú
  9. Baby Sisters – Szeresd a testem
  10. 4F Club – Balatoni láz

Töltsük ki a retró zenei kvízt!

Ha úgy érezzük, készen állunk a retró zenei kvíz kitöltésére és felelevenítettük a kilencvenes évek legnagyobb popslágereit, lássunk neki a kérdések megválaszolásának! Hány pontot sikerül elérnünk a kvízen?

Retró kvíz: hány magyar zenekart ismersz fel a kilencvenes évekből?

Retró zene kvíz UFO

Aki a kilencvenes években volt kamasz, biztos, hogy emlékszik a leghíresebb magyar előadókra. De mennyi slágernél jut eszünkbe a refrén alapján, melyik zenekar énekelte? Indulhat a kvíz?

Fotó: Port.hu, Wikimedia