Ezek a legjobb karácsonyi filmek, ha együtt filmezne a család

2023. december 22.
Vége a karácsonyi vacsorának, mindenki elhelyezkedik a kényelmes kanapén, és jön az óriási dilemma: mit nézzünk, hogy mindenki élvezze a közös mozizást? Megkönnyítjük a döntést, mutatjuk a legjobb klasszikus és új karácsonyi filmeket!
A legjobb karácsonyi filmek – ha nem tudod, mit nézzen együtt a család.
  • Bizonyára ismerős a közös, karácsonyi dilemma: mit is nézzünk, hogy a legkisebbek és a legidősebbek is élvezzék, értsék a látottakat?
  • Az alábbi karácsonyi mozikkal biztos nem lövünk mellé idén. 
  • Az ismertető szövegek mellett nézzünk bele az előzetesekbe is, így jobban el tudjuk képzelni a film világát, még mielőtt elköteleződünk egy film mellett. 

Nem is olyan egyszerű közös nevezőt találni karácsonykor filmek terén. Van olyan család, ahol akár három generáció közös metszetét kell belőni, azaz valami olyan kell, ami a gyerekeket vagy tiniket is leköti, de az idősebb generációk számára sem túl gyors tempójú vagy szlenges nyelvezetű. Az alábbiakban olyan klasszikus karácsonyi mozikat gyűjtöttünk össze, melyek kiállták az idők próbáját. 

Reszkessetek, betörők!

A karácsonyi filmek alfája és ómegája. Egy karácsonyi filmes lista sem lehet teljes Kevin nélkül, akit a népes családja otthon felejt egy karácsonyi telelés során. A fiút persze egyáltalán sem kell félteni, fiatal kora ellenére nemcsak magát, de az egész házat meg tudja védeni a betörőktől.  

Holiday

Ez a film minden évben kötelező, ugyanis sokkal több, mint egy klasszikus karácsonyi film. Humoros, kedves és ráadásul megható is. A szerelmi bánatból egészen Amerikáig menekül a brit Iris (Kate Winslet), az amerikai filmproducer, Anna (Cameron Diaz) pedig Angliába megy karácsonyra. De nem akárhogy, ők ketten házat cserélnek az ünnepekre. A különös vakációjuk sokkal jobban alakul, mint azt gondolnák. 

Karácsonyi vakáció

Igazi családi klasszikus vígjáték, egy évben sem maradhat ki. Az Amerikai vakáció és az Európai vakáció filmek után a Griswold család most nem nyaralni megy, hanem karácsonyozni készülődik, méghozzá régimódi stílusban. Már az ünnepekre készül mindenki, és igencsak érződik, hogy a zűrzavar most sem kerüli majd el a családot… 

Grincs

A Grincs Jim Carrey főszereplésével végre felkerült a Netflix kínálatába! A fanyar humorral operáló felnőtt mese végén persze kötelező a nagy tanulság, de mégsem lesz túl csöpögős, azt megígérhetjük!

Mi a manó?

A karácsonyi filmek kvintesszenciája. Buddy egy töretlenül jókedvű manó, akit a Mikulás főmanója nevelt fel az Északi-sarkon. Buddy egyáltalán nem olyan, mint a többi elf, már kívülről is különbözik a többiektől, ugyanis mintegy két méter magas. Amikor ráeszmél, miért különbözik a többiektől, elindul, hogy megkeresse a New York-i biológiai apját. Neki viszont fogalma sincs Buddy létezéséről. A gondokat csak tovább nehezíti, hogy a Télapó lezuhan a szánjával, mivel az emberek hite már megrendült benne.

Karácsony veled

Ebben a klasszikus karácsonyi filmben Freddie Prinze Jr. egyedülálló, megözvegyült apát alakít. Christina, a középiskolás lánya éppen karácsonykor született, így szülinapjára is készül. A történetbe csavart egy latin popsztár hoz, aki édes románcba keveredik Christina apjával. Az énekes tanácsadói szerint Angelina számára az hozná az igazi áttörést, ha Mariah Carey-hez hasonlóan írna egy ízig-vérig karácsonyi slágert, helyette viszont úgy dönt, inkább meglátogatja ifjú rajongóját, Christinát.

Az élet csodaszép

Gyönyörű film, egyenesen 1946-ból, Frank Capra rendezésében. A Jimmy Stewart (George Bailey) az öngyilkosság határán van. Tervét keresztülhúzza egy angyal, akinek missziója, hogy megmutassa, igenis van értelme az életének.

Fehér karácsony

Az 1954-es Fehér karácsony musical főszereplője kép komikus, Bob Wallace és Phil Davis. A háború után eltervezik, hogy ők lesznek a szórakoztatóipar új csillagai. Megismerkednek két fiatal nővel, és együtt szeretnék tölteni velük a karácsonyt. Azonban belép a képbe az egykori tábornokuk is, akin szeretnének segíteni.

Csoda a 34. utcában

Az áruházi Mikulás felönt a garatra: nincs más megoldás, valakinek azonnal be kell ugrania a helyére, és megmenteni a gyerekek számára a karácsony csodáját. Ekkor jön képbe az idős ember, aki már jelmez nélkül egy az egyben úgy néz ki, mint a Mikulás. Lehet, nem is csak úgy néz ki? 

Fotó: Port.hu