Kerülj ünnepi hangulatba a legjobb húsvéti filmekkel

2024. március 26.
Ne csak az otthonodat öltöztesd ünnepi díszbe húsvétra, hanem a lelkedet is. Mutatjuk a legjobb témába vágó filmeket, hogy legyen mit nézned a hosszú hétvégén, ha elfáradtál a locsolkodásban és a családi lakomázásban.
Kerülj ünnepi hangulatba a legjobb húsvéti filmekkel
  • 2024-ben is lesz mit néznünk húsvétkor.
  • Összegyűjtöttük a legjobb húsvéti filmeket.
  • Ha nem tudod, hogy milyen filmeket nézz idén húsvétkor, akkor válassz az ajánlónkból.

Úgy tűnik, hogy az év minden piros betűs eseményének megvannak a saját filmjei, amelyek segítségével igazán ünnepi hangulatba kerülhetünk. A karácsony kimeríti a mindenkori klasszikusokat, a halloween a kísérteties kedvenceké, de valójában a húsvét sem marad ki a jóból. A tojásvadászat, locsolkodás és az összes hagyományos húsvéti programon túl egyszerűen akár le is huppanhatunk a kanapéra, hogy a sonkás-tormás reggelit egy kellemes, témába vágó film társaságában töltsük.

Hidd el, az utolsó dolog, amire szükséged lesz egy eseménydús ünnep után a szeretteiddel, hogy elvessz a streamingszolgáltatók átláthatatlan kínálatában. Éppen ezért elvégeztük helyetted a feladatot, és összeállítottuk a legjobb húsvéti filmek listáját az egész család számára, akár Biblia-központú történetre, akár mesére, vagy könnyed húsvéti kalandra vágynátok. Szánjatok egy kis időt a kikapcsolódásra és nézzetek meg közösen egy ünnepi filmet, hogy ne csak rohanásból álljon az ünnep. Üljetek le a tévé elé a húsvéti nyuszitól kapott csokikkal, és kezdődjön a szórakozás!

Húsvéti filmek 2024-re:

1. Jézus szabad forradalma (2023)

A tavaly bemutatott film a hippimozgalom és a kereszténység találkozásáról szól. A ‘70-es évek elején és a ‘60-as évek végén az egész Egyesült Államokat átjárta a spirituális ébredés. Nem volt ez másképp egy fiatalokból álló dél-kaliforniai hippiközösségben sem: ők is a tudatmódosító szerekben és a pszichedelikus rockban keresték a válaszokat az élet nagy kérdéseire. Sokan mégis a Bibliában találták meg az útmutatást.

Az igaz történeten alapuló film a lázadó tiniből a Jézus-mozgalom lelkipásztorává vált Greg Laurie önéletrajzi könyvén alapul. A főszerepet Kelsey Grammer alakítja, mint Chuck Smith lelkész, akinek az 1970-es évek hippiforradalmában kell útmutatást adnia egyháza híveinek. A Jézus szabad forradalmát a Netflixen streamelheted – nem csak húsvétkor.

2. Húsvéti parádé (1948)

Don Hewes (Fred Astaire), a Broadway egyik sztártáncosa szép karriert futott be szerelmével, Nadine Hale-lel, akit ő emelt ki a tánckarból. Nadine azonban a nagyobb siker érdekében szólókarrierbe kezd, aki sértettségében bosszúból úgy dönt, bebizonyítja, hogy bárkiből képes olyan táncosnőt faragni, mint Nadine.

Egy magányosan töltött görbe estén belebotlik egy nem túl tehetséges táncosnőbe, Hannah-ba, akiben meglátja a nagy lehetőséget. Azonnal szerződést kínál neki, és bár kezdetben ügyetlen, mégis kiderült Hannah-ról, hogy igenis nagy tehetség lakozik benne. Don nem lát többet a lányban puszta kísérleti nyúlnál, a táncosnő azonban teljesen belehabarodik partnerébe. A szerelmi háromszögről szóló történet természetesen egy húsvéti parádén történő lánykéréssel ér véget. A Húsvéti parádét a Google Play Filmeken és a YouTube-on tudod megnézni.

3. Jézus Krisztus szupersztár (1973)

Az Andrew Lloyd Webber és Tim Rice zenéjével készült és Broadway-darabon alapuló rockopera Jézus Krisztus utolsó napjait mutatja be. A sivár, sivatagos tájon elterülő ősi romok előtt ütött-kopott autóbusz áll meg. Benne egy társulat tagjai, akik előveszik jelmezeiket, hogy előadják a világ talán legismertebb történetét. A Jézus Krisztus szupersztárt a Google Play Filmeken és az Apple TV-n streamelheted.

4. Jégkorszak: Húsvéti küldetés (2016)

Ethel, a madármama Sidre bízza a tojásai őrzését. Az ügyefogyott lajhár olyan jól teljesíti a feladatot, hogy hamarosan beindul saját tojáskeltető biznisze. Természetesen a bonyodalom sem kerüli el őt: rosszakarói eltüntetik a rábízott csemetéket, Manny, Sid és Diego pedig a világ legelső húsvéti tojásvadászatára indulnak. A Jégkorszak – Húsvéti küldetést a YouTube-on, a Google Play Filmeken és az Apple TV-n tudod megnézni.

5. Ben-Hur (1959)

Messala arra kéri barátját, Ben-Hurt, hogy árulja el honfitársait. Ő visszautasítja a kérést, így Messala bosszút esküdik. Amikor az új római helytartó bevonul a városba, Ben-Hur és családja házuk erkélyéről figyeli a nagyszabású eseményt. Húga, Tirzah kihajol, hogy jobban lásson, közben véletlenül lever egy meglazult cserepet. A lehulló tárgytól a helytartó lova megbokrosodik, és ledobja magáról lovasát. Messala azonnal parancsot ad a Hur család elfogására, pedig tudja, hogy ártatlanok.

Ben-Hurt gályarabságra ítélik. Egy napon a hajója csatába kerül, és sikeresen kiszabadul. A gálya elsüllyed, Ben-Hur viszont kimenti a hadiflotta parancsnokát, Quintus Arriust, aki tettéért fiául fogadja megmentőjét. Nem sokkal később azonban meghal, és Júda Ben-Hurra hagyja a vagyonát. Ben-Hurnak csak egy célja van: kiszabadítani a börtönből édesanyját és húgát, valamint bosszút állni Messalán. A Ben-Hurt a YouTube-on, a Google Play Filmeken és az Apple TV-n tudod streamelni.

Fotó: IMDB