A nő, akinek imádják a hírességek a botjait Hollywoodban

2023. március 20.
Legutóbb Christina Applegate támaszkodott egy Lyndsay Watterson által készített különleges botra, amikor a SAG díjátadó vörös szőnyegén megjelent lányával. A nő, aki a csodaszép botokat készíti, maga is mozgáskorlátozott.
Selma Blair volt az egyedi botok első hollywoodi megrendelője
  • A hollywoodi sztárok, amikor bot segítségére van szükségük a járáshoz, az utóbbi időben a brit Lyndsay Watterson által tervezett és készített botokat használják.
  • Christina Applegate lányával, Sadie Grace LeNoble-lel sétált végig a SAG díjátadó vörös szőnyegén egy csodaszép botra támaszkodva.
  • Selma Blair is a Neo Walk botokat használja, amikor megjelenik a nyilvánosság előtt.

„Boldog vagyok, hogy jobbá tehettem az életüket” – mondta Lyndsay Watterson, aki a saját konyhájában készíti azokat a botokat, amikkel a hollywoodi hírességek egyre gyakrabban jelennek meg a vörös szőnyegen. 

Legutóbb Christina Applegate kezében láthattunk egy gyönyörű Neo Walk botot. De Selma Blair is előszeretettel választja Watterson alkotásait. A brit nő maga is tudja, milyen fontos, hogy a bot ne csak egy segédeszköz, hanem szép kiegészítő is legyen. Azután kezdett egyedi akril botokat készíteni, miután elveszítette lábát és neki is szüksége lett a járáshoz botra.

Így indult a dizájner botok tervezése

Az üzlet 2013-ban indult. Watterson lábát amputálni kellett, mert egy operáció közben MRSA baktériummal fertőződött. „Azért hoztam létre a New Walk-ot, mert érezni akartam az élénk, vibráló színeket, de nem találtam egyetlen ilyet sem, amikor a botok között válogattam” – mondta Watterson. 

Lyndsay Watterson akkor kezdett egyedi akril botokat tervezni, miután egy kórházi fertőzés miatt elveszítette az egyik lábát

Lyndsay Watterson akkor kezdett egyedi akril botokat tervezni, miután egy kórházi fertőzés miatt elveszítette az egyik lábát

„Szeretném, ha lehetnének divatosak, érezhetnék szexinek, színesnek magukat a bottal is, és legyenek büszkék rá, ha ezzel jelennek meg” – folytatta az egyedi botok tervezője.

Az első prototípus még Watterson konyhájában készült. Az akril forma kiöntéséhez egy borosüveget használt. „Erőt adott a saját készítésű botom. Jól éreztem magam tőle. Nem szégyelltem, hogy mozgássegítő eszközt használok és tudtam, hogy ezt az érzést másoknak is szeretném átadni” – mondta. 

Az első hollywoodi megrendelő

„Amikor egyik reggel a bejövő megrendeléseket dolgoztam fel, egy ismerős hollywoodi nevet vettem észre – emlékezett vissza Watterson. Selma Blair volt az. Azt gondoltam: ez tényleg megtörténik?”

A Doktor Szöszi, Hellboy és Kegyetlen játékok színésznője azóta jár bottal, mióta néhány évvel ezelőtt szklerózis multiplexszel diagnosztizálták.

Christina Applegate egyedi feliratot is elhelyezetett a dizájner botjára, amivel megjelent a SAG díjátadón

Christina Applegate egyedi feliratot is elhelyezetett a dizájner botjára, amivel megjelent a SAG díjátadón

Azóta már Christina Applegate is felfedezte a dizájner botokat. A színésznőt a Dead To Me című Netflix-sorozat forgatása közben diagnosztizálták Selma Blair-hez hasonlóan szklerózis multiplexszel. Mivel a betegség erőteljesen érinti a járásképességet, Christina Applegate is botot használt, amikor megjelent a SAG gála vörös szőnyegén lányával. A színésznő egy rövid üzenetet is elhelyeztetett a számára készült különleges boton, hogy így fejezze ki, elszántan harcol a betegségével.

Forrás: BBC News, Fotó: Getty Images, Neo Walk