Már néhány csepp olívaolaj is csodát tesz a hajjal

2022. július 20.
Bár a különféle hajápolóknak se szeri, se száma, gyakran a legkézenfekvőbb összetevő, az olívaolaj gyógyítja meg a sérült hajat.

Fénytelen, vékony, zabolátlan, töredezett, hulló haj: sokan sokféle hajproblémával küzdünk, amire sok esetben a különféle olajok, például a jojobaolaj, a rozmaringolaj, az argánolaj, a ricinusolaj és az olívaolaj jelenti a megoldást. Utóbbit a szakemberek különösen ajánlják, sőt egyenesen a konyhában fellelhető, főzéshez használt minőségi olívaolaj használatára biztatnak, pont ahogy a Mediterráneumban élő nők teszik, akik hidegen sajtolt, extraszűz olívaolajjal ápolják hajukat és a fejbőrüket.

Az olívaolajban több mint 200 bioaktív komponens található, amely az egészséges haj záloga. A sűrű olaj mélyre hatol, hidratálja a száraz fejbőrt, segít eltávolítani a pikkelyes korpát, és a hajvégeket is meggyógyítja. Igazán látványos változást a sűrű, hullámos vagy göndör hajúak tapasztalnak. A hajápolás során nem kell mást tenni, csak hajmosás előtt egy tenyérnyi olajjal átdörzsölni a fejbőrt és a hajszálakat, hagyni hatni negyed órán át, majd dupla hajmosással lemosni. A balzsamhoz is érdemes néhány csepp olajat adni!

olivaolaj

Forrás: Healthdigest Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!