Percek alatt csodát tesz arcbőrünkkel a magyar iszap ereje

2023. október 02.
Idén bőrmegújító magyar iszappal, francia arcpakolással és egy brit sztársminkes innovatív formulájával adunk ragyogást őszi arcbőrünknek. Szerkesztőnk, Kránicz Dorottya szépségkedvencei következnek.

Caudalie Vinergetic C+ Detox maszk

Rajongásig szeretem az arcmaszkokat: amióta a hollywoodi közönségfilmek végérvényesen összekötötték ezeket a kozmetikumokat a fejemben a self care aktusával, én magam is szertartásos áhítattal kenem fel őket heti egy-két alkalommal. Általában valamilyen agyagos vagy iszapos maszkot szoktam használni (nagyon szerettem a Biotherm Wonder Mud maszkját) vagy egy könnyű, nyugtató verziót (például a Kiehl’s körömvirágos maszkját), pár hónapja megvettem a Caudalie Vinergetic detox maszkját, amit – bevallom, töredelmesen – egy amerikai beauty influenszernél szúrtam ki először. Már ismertem a márkát, sőt, korábban használtam is egy szuper szérumukat, szóval nagy bizalommal vettem meg ezt a tisztító maszkot, ami a pórusok összehúzását, az arcbőr méregtelenítését és a bőr ragyogásának fokozását ígérte. Alapvetően egy könnyű, krémes állagú maszkról van szó, ami száradva fejti ki a hatását: eltávolítja a felesleges faggyút, megtisztítja a bőrt és frissíti arcunkat. A koffein és antioxidáns hatású szőlőtörköly hozzáadásával készült maszk a lemosás után tényleg szépen tisztítja és frissíti a bőrt, nagyon jól előkészíti a sminkeléshez, de akkor is nagyon jól jön, ha fáradtnak érezzük a bőrünket. A pattanások vagy azok nyomainak eltüntetésében sajnos nem igazán segít, de a faggyútermelést tényleg szépen szabályozza rendszeres használat mellett.

Omorovicza Bőrmegújító Arcradír

Korábban nem próbáltam az Omorovicza termékeit, de régóta szemeztem velük, Tombor Nelli ajánlása pedig elég volt hozzá, hogy végre ki is próbáljam a bőrmegújító arcradírjukat. A divatos kémiai hámlasztókkal szemben ez a termék javarészt fizikai hámlasztó, vagyis apró lávakő részecskékkel segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Ettől egyáltalán nem kell megijedni, a radírozás egyáltalán nem kellemetlen vagy fájdalmas, a bőrünk nem lesz utána piros és nem fog égni – finoman, kíméletesen „dörzsölhetjük le” az elhalt bőrt. A radírozás közben fokozzuk az arc mikrokeringését, miközben a laktobionsav kíméletesen rásegít a hámlasztásra. A márka védjegyének számító magyar gyógyiszap gazdagon táplálja a bőrt, így a radírozás után tényleg sokkal puhább, üdébb és frissebb lesz az arcunk. Már néhány használat után éreztem, hogy a bőrképem egységesebbnek tűnik, ráadásul a faggyútermelést is szépen szabályozta, sokkal kevesebb pattanást, mitesszert vettem észre. Az én kombinált bőröm sajnos hajlamos a „megvastagodásra”, ezért a jó, kíméletes ragyogás tényleg csodákat tesz vele. Az Omorovicza arcradírja azok közé a termékek közé tartozik, amikről már az első használat után tudtam, hogy állandó szereplői lesznek az arcápolási rutinomnak.

Lisa Eldridge Elevated glow highlighter – Crystal Nebula árnyalat

Ha sminkről van szó, akkor Lisa Eldridge szava szentírás a számomra, ezért is örültem meg, amikor elkezdte piacra dobni saját márkás sminktermékeit. Korábban nem mertem highlighterekkel próbálkozni, de Eldridge annyira hitelesen és lelkesen beszélt saját termékeiről, hogy januárban a születésnapomra megrendeltem a Crystal Nebula árnyalatot. Az én zsírosodásra hajlamos bőrömnek az ősztől tavaszig tartó időszak az igazi highlighter-szezon, mert a nyári izzadás biohighlightere mellett bármilyen termék diszkógömbbé változtatja a fejemet. Most végre újra elővehettem ezt a terméket és megállapítottam, hogy még mindig igazi kedvenc: kényelmes, szivacsos applikátorának hála még az első-highlighterezők is könnyen felvihetik a stratégiailag kijelölt pontokra, ahol szép, természetes ragyogást ad a bőrnek. Sok termékkel ellentétben ez nem kelt olcsó „csillámos” hatást, inkább tényleg egy belső fényt ad a bőrnek, ettől pedig nemcsak üdébbnek és frissebbnek tűnünk, de visszaáll az arcunk háromdimenziós jellege is, amit az alapozó gyakran hajlamos kicsit túlságosan eltompítani a homogén felület létrehozásával. Nekem nagyon szépen feldobja a sminkem, amikor csak rajtam van, rengetegen megdicsérik a bőrömet! Érdemes szétnézni az árnyalatok között, elég sokféle között válogathatunk.