Randisminkek és oldalválaszték cunami az Oscar-gálán

2024. március 11.
Klasszikus randisminkek, hamvas barackos színek, oldalválasztékok, az űrbe kívánkozó kontyok és bőkezű tupírok jellemezték az idei, 96. alkalommal kiosztott Oscar-díjak átadó gáláját.
oscar-2024-sminkek

Érezhetően véget ért a „clean girl” éra. Ha a 96. Oscar-díjátadón a lovak közé nem is csaptak gálasmink terén a hírességek, de egyértelműen jobban elmélyültek a kontúrok, színek, satírozás világában… Bár többnyire a meghökkentő, szuperkreatív sminkeknek nem ez a rendezvény a pódiuma, azért most is akadt néhány figyelemreméltó Oscar-gála-smink, amitől felfutott a szemöldökünk.

Összességében viszont a legtöbben nem mozdultak ki a „tisztességes randismink” komfortzónából. Rengeteg pazarul kivitelezett, elegáns  Oscar-sminket láthattunk, és nem tudtuk nem észrevenni a barackos és a bazsarózsás árnyalatok, a halványbarnák, a nude-ok – utóbbiak főleg az ajkakon taroltak – reneszánszát sem.

Az idei vörös szőnyegen a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben láthattuk, hogy a hírességek sminkeseit is elérte a kilencvenes évek szájceruzabarát ajakfestési trendje, ami Julianne Hough, Becky G és Hailee Steinfeld esetében is nagyon szépen sikerült. Nagyot ment még a gálára érkező sztárok között a selyemfényű, és az enyhe csillogást adó rúzsozás is, teljesen háttérbe szorítva a lakkhatást adó ajakfényeket, rúzsokat.

Hajfókusz és kócdömping

Issa Rae is sokat időzött a fodrászszékben

Frizurák terén már nagyobbat domborítottak a meghívottak, mint az Oscar-sminkek esetében, szó szerint is. Nagy eséllyel izzott a tupírfésű Billie Eilish és Fran Drescher fodrászának kezében is. Egy izmosabb fejtetői kontyszekció is képviseltette magát. Laverne Cox, Emily Blunt, Gabrielle Union és Issa Rae egy-egy hetyke, csavarásos megoldást villantott, míg Maitreyi Ramakrishnan egy korai Sophia Lauren-frizurát ötvözött egy küzdőtéri menet utáni, menthetetlenül kócos verzióval.

Maitreyi Ramakrishnan kócos konttyal

Ezen a ponton még nincs vége a sornak, hiszen az Oscar-sminkekkel ellentétben itt tényleg volt minden, mint a búcsúban. Drámai és lazább oldalválasztékok tömegesen (Zendaya, America Ferrera, Florence Pugh, Danielle Brooks, Greta Lee, Quinta Brunson, Xochitl Gomez), statement középválasztékok szorosan lefésült, de főleg lazán aláomló kivitelezésben özönvízszerűen. Előbbiből Julianne Hough és Charlize Theron, utóbbiból Margot Robbie, Emma Stone, Camila Alves, Eva Longoria és Anya Taylor-Joy állítottak vörös szőnyegre szépet.

Margot Robbie szolid gálasminkkel, középválasztékkal

Na de nézzük, hogy idén mindent egybevetve melyik 3 híresség Oscar-sminkje és lookja volt nálunk nyerő!

Hailee Steinfeld


Hailee Steinfeld és a tökéletes gálasmink

Egyszerűen mennyei alkotás, amit a színésznő szépségcsapata összehozott tegnap. Persze az alap is csodás, de az eredmény egészen angyali. Maga a letisztult, elegáns és ragyogó monokróm barackos tökély, egy igazi Oscar smink „mintapéldány”. Mindez egy erőt sugárzó, mégis sikkes tarkókonttyal.

Zendaya

Zendaya most sem hibázott a gálasminkkel

Megszokhattuk, hogy a színésznő ruháiért, sminkjeiért és hajáért felelős szakemberek szinte nem tudnak hibázni. Oscar-smink terén sem sikerült. A hibátlan, az „Oscar-glamourhoz” felnövő frizurája és elegáns gálasminkje abszolút megér egy dobogós helyet.

Quannah Chasinghorse 

Quannah Chasinghorse izgalmas Quannah Chasinghorse gálasminkje

Az amerikai modell már a tavalyi Met-gála-sminkek válogatásunkban is jó pár világhírű színésznőt megelőzött. A saját gyökereit, indián származását idéző motívumok vörös szőnyegen való gazdag használata szépen jellemzik „Vágtató ló” lányát, aki ezúttal a randisminkrengetegbe vitt egy nagy dózis életet és fűszert, kreatív szemfestésével, cikkcakkos frizuramegoldásával.

Fotó: Getty Images