A hajápolás csúcsa a Head Spa trend?

2024. március 25.
A Head Spa hajápolási trend olyan fejbőrápolásra fókuszáló kezelést kínál, amely mélyen tisztítja és revitalizálja a fejbőrt, miközben ellazít és relaxáló kikapcsolódást kínál. Megmutatjuk, mi mindent is érdemes még tudnod róla, és egy otthoni verziót is mutatunk, ha a lakásod falai között próbálnád ki.
head-spa-hajapolas

A koreai szépségápolási kezelések és kozmetikumok hosszú évek óta tarolnak az interneten és a K-beauty termékek mára helyet kaptak minden drogéria polcán. Arcápolási rutinunkat ma már el sem tudnánk képzelni Jade Roller vagy gua sha nélkül, és ha azt hitted, nincs tovább, tévedtél. A hatalmas sikert követően Ázsiának ismét sikerült lázba hoznia az egész világot az új, Head Spa hajápolási trenddel.

Ha használod a TikTokot, akkor bizonyára szembejöttek már veled is a látványos és kényeztető kezelésről szóló beszámolók, amik futótűzként terjednek a közösségi médiában.

Mi is az a Head Spa?

A Head Spa hajápolás olyan fejbőrápolásra fókuszáló kezeléssort kínál, amely mélyen tisztítja és revitalizálja a fejbőrt. Mindemellett teljesen ellazít és relaxáló kikapcsolódást kínál. A kezelés célja a fejbőr megtisztítása, a szennyeződések eltávolítása, a bőr táplálása és a gyakori fejbőrproblémák kezelése. A rituálé ugyanis amellett, hogy stimulálja a hajhagymákat, gyengéden kezeli az olyan problémákat is, mint a hajritkulás, a bosszantó korpásodás vagy a zsíros fejbőr. A szolgáltatás Japánból indult, azonban itthon is egyre több szépségszalon és fodrászszalon kínálatában találhatod meg.

A Head Spa kezelés lépései:

head-spa-hajapolas

Fejbőr- és hajdiagnózis: Első lépéseként egy mikroszkóp segítségével felmérik a fejbőr és a haj állapotát, ezáltal szűrik a felmerülő problémákat és megállapítják a haj típusát. Így a kezelés további lépései során a hajtípusnak megfelelő kozmetikumokat használhatnak.

Fejbőrtisztítás és -masszázs: A kezelés egy alapos fejbőrradírozással és -masszázzsal indul, ami serkenti a vérkeringést, felfrissíti a fejbőrt és nem mellesleg nagyon jó érzést kelt. Amellett, hogy a radírozás eltávolítja a felesleges olajat és szennyeződéseket a fejbőrről, fontos tápanyagokat juttat oda és elősegíti a haj növekedését.

Gőzölés: A Head Spa hajápolási rituálé következő lépéseként egy jól kicsavart, meleg vízbe áztatott törölközőt tekernek a fejre, hogy a meleg hatására a radírozáshoz használt készítmény mélyen be tudjon hatolni a fejbőrbe. A gőzölés alatt különböző szolgáltatásokat kínálnak, mint arcmasszázs, gua sha, arcmaszk, váll vagy kézmasszázs, így garantált az ellazulás.

Hidratálás: A mélytisztítást követő lépés során egy tápláló hajmaszk segítségével revitalizálják a hajat.

Szárítás, formázás: Végül a maszk hideg vizes öblítését a szárítás és hajformázás követi. Amennyiben fodrászszalonban veszed igénybe a szolgáltatást, egy frissítő vágás nem árt.

Head Spa itthon-otthon

A legújabb Head Spa hajápolási trend ugyan már Magyarországon is ismert, de jelenleg csak néhány szalon kínál kényeztető kezelést a haj és a fejbőr egészsége érdekében. A trendet persze otthon is kipróbálhatjuk, mégpedig a saját és a hajunk igényeire szabva. Íme néhány ötlet, ami segít kényeztető szalonná alakítani saját fürdőszobád:

Alapozd meg a hangulatot:
némítsd le a telefonod, indítsd el a kedvenc lejátszási listád, készítsd elő az összes Head Spa hajápolási kelléked és gyújts egy gyertyát.head-spa-hajapolasJo Malone London English Pear & Freesia illatgyertya, 12,490 Ft

Radírozz és hidratálj:
tisztítsd és radírozd a fejbőrt, miközben eltávolítod az elhalt hámsejteket és a terméklerakódásokat. Ezt követően jöhet egy tápláló maszk a hajápolási rituálédban. A Hairburst hajpakolás mélyen hidratál és táplál, fényességet és selymességet kölcsönöz a hajnak, miközben támogatja a hajszálak helyreállítását és csökkenti a haj töredezését. A maszk fő összetevője az avokádóolaj, amely képes ténylegesen mélyen bejutni a hajszálak belsejébe és hidratálni a hajat, ahelyett, hogy csak a felszínen fejtené ki hatását.head-spa-hajapolasHairburst Hajpakolás a hosszabb és egészségesebb hajért 220ml, 13,500 Ft

Száríts, akár egy profi:
a túlságosan magas hőmérséklet károsíthatja a hajszálakat. Ezt hatékonyan megakadályozza a Dyson Supersonic Origin hajszárító, amely intelligens rendszerének köszönhetően másodpercenként több mint 40-szer méri az áramlás hőmérsékletét. Ezzel a készülékkel biztosan megkíméled a hajszálaid.head-spa-hajapolasDyson Supersonic Origin hajszárító. www.notino.hu , 166,660 Ft

Védd a fejbőrödet:
biztosíts megfelelő környezetet a hajtövednek és serkentsd a dús és egészséges hajnövekedést a Hairburst Multiaktív fejbőrszérumával. A kellemes avokádó- és kókuszillatú szérum könnyed, vízbázisú, így nem szükséges kiöblíteni használat után a hajból. A klinikailag bizonyított hatóanyagok elősegítik a hajnövekedést, védik és helyreállítják a hajtöveket, valamint megelőzik a hajhullást.head-spa-hajapolasHairburst Multiaktív fejbőrszérum 60ml, 24,750 Ft