Tökéletes frufru arcforma szerint? Találd meg!

2024. április 26.
Tökéletes frufru? Hiába van kismillióféle verzió, nem olyan nehéz megtalálni a mi arcformánknak megfelelőt. Következzen néhány tipp, hogyan válasszuk ki a mi vonásainknak előnyös fazont.
tokeletes-frufru

A frufru sokféle változatban létezik és tarol, de a valóban számunkra előnyös fazon sok tényezőtől függ. Így például az arcunk formája, a hajunk típusa és a személyes ízlésünk is befolyásolhatja, milyen fazont válasszunk és melyik a valóban tökéletes frufru – nekünk.

A tökéletes frufru

A Google statisztikái azt mutatják, hogy nemcsak új bobfrizurák után kutatunk, hanem különféle frufrutípusokat is előszeretettel igyekszünk feltérképezni. A legkeresettebb keresőszó-kedvenceink közé tartozik a Birkin-frufru (amelyet a néhai Jane Birkinről neveztek el), és még sok más, izgalmas fazon.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Portland Hair ✨ Shags | Mullets | Curls | Bangs | Bobs | Pixies (@katiepdxhair) által megosztott bejegyzés

Mielőtt belevágnánk azonban, érdemes tisztázni magunkban, hogy a gyakorlatban is jó ötlet lesz-e nekünk a frufru? Jól fog-e mutatni, magunknak is könnyen meg tudjuk formázni otthon, fodrász segítsége nélkül? Egyáltalán illik-e a frufru az arcunkhoz?

Először is döntsük el pontosan, milyen stílusú frufru tetszik, keressünk mintát is hozzá a magazinokból vagy a közösségi médiából, majd jöhet a fodrászunkkal való egyeztetés. Kulcsfontosságú annak az átgondolása is, hogy a hajad szerkezete és hajvonala hogyan fog működni a frufruval, valamint annak is, hogy mennyi időt és energiát tudsz áldozni a frufru formázására. Hullámos hajjal például nehezen, de legalábbis időigényes felállásban működhet a szögegyenes bébifrufru. Ma már csíptetős pótfrufruval is a kísérletezgethetünk, hogy megtaláljuk az igazit, de a frizuraapplikációk gyorsabb és kényelmesebb megoldást kínálnak.

Megfelelő fazon arcformához illően

1. Szív alakú arc

tokeletes-frufru

Szív alakú arcokhoz a „félhold” alakút a tökéletes frufrufazonként javasolják a szakértők. És hogy pontosan mit takar ez a forma? Középen picit rövidebb, oldalt pedig fokozatosan egyre hosszabb tincseket, amelyek egy félhold alakot rajzolnak ki a homlokon, a szálak végénél.

2. Kerek arc

tokeletes-frufru

A kerekebb arcok némiképp hosszabb frufruval mutatnak igazán jól, így harmonikusabb az összkép, és a frufru nyújtja kicsit az arcot. 

3. Hosszúkás arc

tokeletes-frufru

Itt a hosszabb, szinte lenőtt hatású frufru lehet a jó megoldás. De jöhet a függönyfrufru, vagy az oldalra átfésült fazon is, csak az a lényeg, hogy a hossz terén ne a kurtára szavazzunk.

4. Szögletes alakú arc

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝐒𝐚𝐛𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐚𝐫𝐩𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫 𝐅𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐠𝐞 (@slaybrina_carpenter) által megosztott bejegyzés

A szögletes alakú arcoknál érdemes kipróbálni a függönyfrufrut vagy a tépettebb hatású, ’70-es évek stílusát idéző fazont. Mindkettő tökéletes frufruválasztás ehhez az arcformához, hiszen minden, ami az arc körül lágy rétegekben simul össze, lágyítja a szögletesebb arcformát.

5. Ovális arc

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Halle Berry (@halleberry) által megosztott bejegyzés


Ezzel az arcformával igazán bevethetjük magunkat a frufruparadicsomba, Jöhet a bébi- vagy mikrofrufru, a szögegyenes, az oldalra fésült, a szembe lógó, vagyis minden. Kísérletezzünk bátran, hiszen ez az arcforma tényleg mindent megenged, egyedül a hajunk típusa szabhat gátat a vágyainknak.

Forrás: Vogue.com, fotó: Getty Images