5 vagány pixie frizura, ami bebizonyítja, hogy a rövid haj elképesztően szexi

2024. június 09.
A pixie a rövid hajak királynője: időtlen, játékos, mégis elképesztően nőies fazon. Persze ennek a stílusnak is rengeteg variációja létezik: ezek közül mutatunk most ötöt, hogy kiválaszthasd azt, amelyik a leginkább illik hozzád.

Ha valakinek mindig is hosszú haja volt, nem könnyű megtenni a nagy lépést és megszabadulni a hosszú tincsektől. Tény, hogy a pixie haj radikálisan rövid fazon, de a gyakori hiedelemmel ellentétben egyáltalán nem fiús fazon – elképesztően szexi és nőies is lehet. Szuperül kiemeli arcunkat, könnyed, laza és vagány viselet, amit az életben legalább egyszer érdemes kipróbálni!

Mi az a pixie haj?

A pixie haj a rövid fazonok „királynője”, amit valószínűleg nagyon sokan ismernek. Ennél a fazonnál hátul egészen fiúsan rövidre nyírják a hajat, míg elöl valamivel hosszabbra hagyják a tincseket, gyakori, hogy rövidebb vagy hosszabb frufrut is vágnak hozzá. A pixie haj igazi örök fazon, amit olyan hírességek próbáltak ki a közelmúltban, mint Florence Pugh vagy Zoey Deutch. Szerencsére a pixie haj nagyon jól adaptálható, hogy passzoljon a különböző arcformákhoz, így mindenki megtalálhatja azt a fazont, ami a legjobban passzol hozzá.

5 szexi pixie frizura, amit nem fogsz megbánni

Az alábbiakban mutatunk 5 variációt a pixie stílusra, hogy kiválaszthasd azt, amelyik a legjobban passzol hozzád. Mielőtt elköteleződnénk egy stílus mellett, érdemes lehet konzultálni a fodrászunkkal, hogy hajunk és arcunk adottságaihoz igazíthassa az adott fazont, így tényleg a legjobbat hozhatjuk ki a rövid hajból. Következnek a legstílusosabb fazonok!

1. Pixie haj frufruval

A frufrus pixie haj leginkább a kerekebb arcú nőknek áll jól. A rétegezett, oldalra fésült frufru keskenyebbé teszi az arcot, ráadásul egy kis extra részlettel dobja fel a fazont. Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy ezt a frizurát csak akkor vállaljuk be, ha van türelmünk bajlódni a mindennapos hajformázással.

2. Mikrofrufrus pixie

Ez a fazon tulajdonképpen az előbbi stílus továbbgondolása. A mikrofrufruk, vagyis az egészen rövidre vágott frufruk megosztó fazonnak számítanak, de nagyon különleges, feltűnő külsőt kölcsönöznek viselőjüknek. A pixie haj esetében valamivel „kockázatmentesebb” bevállalni, hiszen az eleve rövid hajjal nem alkot olyan éles kontrasztot, mintha hosszú frizurához vágatnánk.

3. A „lenőtt” pixie

Ha kicsit tartunk a rövid hajtól, ez a frizura tökéletes választás lehet. A „lenőtt” pixie haj lényege, hogy egy kicsit hosszabbra hagyja a fazont, mint a klasszikus pixie-k esetében, ettől lágyabb, nőiesebb lesz a fazon. A hangsúlyokat az arc köré helyezik, hogy a frizura kicsit jobban keretezze az arcot.

4. Pixie-punk!

Ez a frizura tényleg elképesztően vagány, bár valószínűleg nem mindenki vállalna be egy ennyire extrém fazont. Ennél a pixie hajnál elöl hosszabbra hagyjuk a tincseket, amiket aztán hajformázók segítségével állítunk be. A végeredmény egy punkos, vagány frizura, amivel garantáltan a figyelem középpontjába kerülhetünk.

5. Szőke pixie haj

Ha alapvetően sötét a hajszínünk, és szeretnénk egy kicsit lágyítani a pixie hajon, jó megoldás lehet, ha szőkére váltunk. A szőke haj a klasszikus nőiesség, a szexiség szimbóluma, így izgalmas kontrasztot alkothat a rövidebb fazonokkal. A világos, akár hidrogénes szőkeség ráadásul még feltűnőbbé és vagányabbá teszi majd a pixie fazont!

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images