Ez a speciális hajvágás akár gyógyító hatással is lehet ránk – szakértő mesél róla

2024. július 15.
Azt mondják, egy új frizura felérhet egy életmódváltással. Ezek alapján nem elképzelhetetlen, hogy a hajvágás akár gyógyító hatású is lehet. Egy ’energetikai fodrász’ mesélt arról, milyen hatással van az általa alkalmazott speciális hajvágás az energiáinkra.
Ez a speciális hajvágás akár gyógyító hatással is lehet ránk - szakértő mesél róla
  • A trichológia egy természetgyógyászati szakág, ami a haj gyógyítására fókuszál és ezen az ágazaton belül helyezkedik el valahol a kevésbé ismert ’energetikai hajvágás’.
  • Sabrina Picot ’energetikai fodrász’ szerint a haj átveszi és egyúttal tükrözi az energiánkat.
  • A különleges technikát alkalmazó fodrász szerint a hajvágás akár gyógyító hatással is lehet ránk.

Szakítás, munkahely elvesztése, állandó stressz. Naponta élünk át olyan helyzeteket, amik megterhelik a lelki egészségünket. De létezik egy módszer, ami segíthet megszabadulni a negatív energiáktól, és energetizáló hatással lehet ránk, ami a testünk és egyúttal a lelkünk egészségi állapotára jótékony hatással lehet. Ez az úgynevezett ’energetikai hajvágás’.

Mi az az energetikai hajvágás?

A hivatalos nevén trichoterápiai rendelőt nyitott Jill Andrieu, a L’Oréal egykori szakembere és Wella nagykövete. Ez a hajgyógyászati forma a holisztikus módszereket alkalmazza, és ez különbözteti meg a szokásos hajvágástól.

Az ógörögül a „tricho” hajat jelent, a trichoterápia pedig egy olyan energetikai hajvágási technikát testesít meg, ami felszabadítja a haj méreganyagait, energetizálja és stimulálja a koponya meridiánjait.

Mindössze 400 képzett energetikus fodrászával a Hari’s azon kevés fodrászszalonok egyike, akik kínálják a szolgáltatást az Egyesült Királyságban. 90 perc alatt, három lépésben egy ilyen képzett fodrász revitalizáló ápolást nyújt a hajadnak, a testednek és az elmédnek. „Azonnal látható fényt, volument és fényt kölcsönöz az átalakult hajnak” – magyarázza Sabrina Picot, a Hari’s vezető stylistja, aki azt mondja, hogy a haj egy „energetikai vevő”.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

HARI’s Salons (@harishair) által megosztott bejegyzés

 „A haj növekedési mechanizmusában együtt dolgozik a testtel a méregtelenítési folyamatokban. A könnyeinkkel, izzadságunkkal és vizeletünkkel is méregtelenítünk. Sajnos, ha stresszelünk és méreganyagokkal terheljük, a haj elveszti fényét és vitalitását. A hajban lévő energiák sűrűsödése gátolja annak képességét, hogy befogadjon, ragyogjon és könnyedséggel éljen. A haj elárulja az ember hangulatát” – mondja Picot, az energetikus fodrász.

Hogyan lehet ránk gyógyító hatással ez a hajgyógyászati módszer?

A 90 perces fodrászat egy craniosacralis terápiás (CST) fejmasszázzsal kezdődik, ami a tapasztalatok szerint mind fizikai, mind érzelmi traumák esetén gyógyító előnyökkel jár. A fej hátsó részének és a tobozmirigynek a stimulálása felkészíti a testet a hajvágással járó méregtelenítési folyamatra.

„Minden tipikus hajápoló termékről lemondunk: nincs habzó sampon vagy éles olló, helyette csak egy Tantõ nevű japán kard és egy borotva. (…) Az ollóval ellentétben, ahol két penge vágja le a hajat rezgés nélkül, a Tantõ rezgését a haj kutikulája továbbítja a hajhagymához. A koponyában rezonál, és az agyféltekéken keresztül terjed az agy-gerincvelői folyadéknak köszönhetően, amely ezt a rezgési frekvenciát továbbítja a szimpatikus és paraszimpatikus rendszernek” – magyarázza a különleges hajvágás folyamatát Picot.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sabrina (@energyhaircutbysabrinapicot) által megosztott bejegyzés

„Amint levágjuk a hajat a Tantõval, azonnal felszabadul a hajkorona, és azonnal érezhetően erősebb, világosabb és fényesebb lesz. A Tantõ állítólag az energiakorlátozást is érzékeli. Egyes helyeken könnyen siklik, míg máshol ellenállást tapasztal” – meséli az energetikus fodrász.

Fontos megjegyezni, hogy nem a trauma gyógyításának módszereként alkalmazzák, hanem eszközként, amely kiegészíti ezt az utat!

Forrás: Women’s Health, Fotó: Getty Images