Amanda Seyfried egy ideig lámpalázzal küzdött – dolgok, amiket nem tudtál a színésznőről

2024. május 13.
Amanda Seyfried Hollywood A-listás színészei közé tartozik, azonban törekszik arra, hogy magánéletét óvja a nyilvánosság elől. Honnan is érkezett valójában a Golden Globe és Emmy-díjas színésznő? 
Érdekességek, amiket nem tudtál Amanda Seyfriedről

A Bajos csajok és a Mamma Mia sztárjára, vagyis a 38 éves Amanda Seyfriedre filmszerepeinek köszönhetően sokan úgy tekintenek, mint a fiatalkoruk egyik meghatározó szereplője. Ki ne emlékezne ugyanis a szőke hajú Sophie-ra, aki az ABBA együttes dalaival tűzdelte meg a Mamma Miát? Amanda Seyfriedről már számtalan alkalommal hallhattunk és láthattuk különböző vörös szőnyeges eseményeken, ennek ellenére mégiscsak keveset tudunk róla. A színésznő láthatóan igyekszik óvni magánéletét a nyilvánosság elől. Erre remek példát nyújt az is, hogy várandósságát végig titokban tartotta. A színésznőnek 2020-ban született meg második gyermeke, ami teljesen lesokkolta a közönséget, hiszen korábban még azt sem lehetett tudni, hogy Amanda Seyfried gyermeket vár. De honnan is érkezett valójában a Golden Globe- és Emmy-díjas színésznő? 

Mindössze 11 éves volt, amikor elkezdett modellkedni

Amanda Seyfried 1985. december 3-án született. Édesanyja Ann Seyfried pszichológus, míg édesapja, Jack Seyfried gyógyszerész volt. Amanda családi hátteréből fakadóan többnyire német, kisebb mértékben pedig skót, ír és walesi származású. 2003-ban végzett az allentowni William Allen középiskolában, majd ezt követően New Yorkban járt egyetemre. A képzést azonban nem fejezte be, mivel felajánlották neki a Bajos csajok egyik főszerepét.

Amanda mindössze 11 éves volt, amikor modellkarrierjét kezdte egyengetni, majd számos szappanoperában szerepelt. 2004-ben kapta meg a Bajos csajok főszerepét, ezt követően pedig egyre több tévésorozatban láthatták a nézők. 2008-ban a Mamma Mia főszereplőjeként tündökölt, a musical pedig meghozta számára az igazi ismeretséget. 2021-ben nyerte el első Oscar-jelölését a Mank című filmért. 

Mindössze 11 éves volt, amikor elkezdett modellkedni

Mindössze 11 éves volt, amikor elkezdett modellkedni

Amanda Seyfried lámpalázas, így 2015-ig kerülte a mozis produkciókat

Amanda egy ideig a kényszerbetegséggel, szorongással és pánikrohamokkal is küzdött, ráadásul színpadi lámpaláza miatt egészen 2015-ig kerülte a mozis produkciókat. A színésznő egy évvel később kezdett el járni Az utolsó szó színészével, Thomas Sadoskival, akivel még ugyanebben az évben el is jegyezték egymást. A házaspárnak azóta két gyermeke született. 

Érdekességek, amiket eddig még nem tudtál Amanda Seyfriedről

Szeret gazdálkodni

Amanda családjával távol New York zajától, egy meseszép farmon élik mindennapjaikat. Férjével együtt kecskét, csirkét nevelnek, ráadásul saját növényeket is termesztenek. 

Amanda Seyfried és férje, Thomas Sadoski

Amanda Seyfried és férje, Thomas Sadoski

Állandóan köt

A színésznő egy korábbi interjú során elmondta, hogy a kötés egyfajta terápiává is vált számára. Előszeretettel köt különböző ruhadarabokat a családjának, barátainak, de még a színésztársainak is. 

A kutyája a legjobb barátja 

Amanda rengeteg időt tölt a kutyájával, Finn-nel. A páros szinte mindent együtt csinál. 

Többnyire a hangja miatt kapta meg Sophie szerepét

A Mamma Mia meghallgatásán el voltak ájulva Amanda Seyfried hangjától. Mindössze két dalt énekelt, de mindenkit lenyűgözött. 

Meteorológus akart lenni

Amanda egyik példaképe Helen Hunt volt, így nem sokkal később az időjárás megszállottja lett. Egy ideig iratgyűjtőben követte nyomon az időjárási mintákat.

Forrás: Diply Fotó: Getty Images