Johnny Depp első filmes munkáját Nicolas Cage szerezte – 5 meglepő dolog, amit nem tudtál a színészről

2024. május 15.
Johnny Depp élete tele van kevéssé köztudott érdekességekkel és meglepő fordulatokkal. Ezekből hoztunk most egy válogatást a színészről.
Johnny Depp érdekesség
  • A 60 éves Johnny Depp a ’90-es években igazi szívtipró volt.
  • Két gyermeke született Vanessa Paradis színésznőtől.
  • Amber Hearddel kötött házasságának viharos válás lett a vége.

Bár Johnny Depp eleinte rocksztárnak készült, kanyarokkal sűrűn tűzdelt élete végül mégiscsak a színészet irányába fordult. A színész Kentuckyban született 1963. június 9-én, de gyerekkora nagy részét Floridában töltötte. Két lánytestvére van, Christie és Debbie, és egy fiú, Danny, akiből író lett. Anyja pincérnő volt, apja mérnök, válásuk nagyon mélyen megviselte az akkor 15 éves Johnny Deppet.

A 60 éves, 178 cm magas Johnny Depp karrierje a mai napig hatalmas hullámhegyeken és -völgyeken megy keresztül. Második feleségével, Amber Heard színésznővel 2009-től 2016-ig voltak együtt. Viharos és mocskos részletekkel tarkított válásukat valóságshow-ként lehetett követni a TV-ben és az interneten is.

https://www.youtube.com/watch?v=Kz9RPWx4dvg

A válás és Johnny Depp féktelen bulizásai nem tettek jót karrierjének. Egyre megbízhatatlanabb lett, gyakran késett forgatásokról, vagy egyáltalán meg sem jelent a másnaposság miatt. A válás során felmentették Amber Heard erőszakvádjai alól, de kérdéses, hogy Johnny Deppnek sikerül-e valóban visszanyernie a közönség és a filmszakma szívét, vagy valójában már most véget ért a filmes karrierje.

Íme 5 érdekesség, amit eddig nem tudtál Johnny Deppről

1. Johnny Depp 16 éves korában otthagyta az iskolát

Édesanyja, Betty Sue Palmer pincérnőként dolgozott, és 12 éves korában vett egy gitárt Johnny Deppnek. A fiú innentől kezdve különféle garázsbandákban játszott. Johnny Depp 15 éves volt, amikor a szülei elváltak. Ez annyira megviselte, hogy az ivásba és a drogokba menekült, végül 16 évesen otthagyta a középiskolát, hogy zenész lehessen. Végül nem a zene, hanem a színészet lett Johnny Depp végzete, de mai napig aktív zenekarával, a Hollywood Vampiresszel. A zenekar megítélése ugyanakkor eléggé vegyes. Tavalyi budapesti koncertjük például azért maradt el, mert a hírek szerint Johnny Depp annyira másnapos volt, hogy nem tudott színpadra állni.

Johnny Depp erdekesseg

Johnny Depp a Hollywood Vampires tagjaként járja a világot koncertekkel

2. Johnny Depp első filmes munkáját Nicolas Cage szerezte

Johnny Depp első komolyabb filmes szerepét Nicolas Cage szerezte, akit akkori barátnőjén keresztül ismert meg. 1984-ben a Rémálom az Elm utcában című kultikus sorozatban kapott egy kisebb szerepet, ami segített elindítani karrierjét.

3. Johnny Depp Tim Burton és Helena Bonham-Carter gyermekeinek keresztapja

1990-ben mutatták be az Ollókezű Edward című filmet, ami Tim Burton amerikai filmrendező és Johnny Depp gyümölcsöző munkakapcsolatának első darabja volt. A film elhozta a valódi áttörést és ismertséget Johnny Depp életébe. Innentől kezdve a ’90-es években jobbnál jobb szerepek közül válogathatott, igazi A-listás sztár lett. Nem csak a munkában, hanem a magánéletben is annyira jól megértették egymást Tim Burton filmrendezővel, hogy végül Johnny Depp lett a keresztapja Burton és azóta már exfelesége, Helena Bonham-Carter fiának és lányának.

4. Johnny Depp Heath Ledger félárván maradt lányának ajánlotta fel egyik filmje gázsiját

Johnny Depp és Heath Ledger nagyon közeli barátok voltak. Mikor Depp értesült barátja haláláról, úgy döntött, hogy aktuálisan forgó közös filmjük, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma során kapott gázsiját teljes egészében Heath lányának, Matildának fogja adni. A színész gesztusa után Jude Law és Colin Farrell is felajánlották a fizetésüket a kislánynak és édesanyjának.

5. Johnny Depp vak a bal szemére

2018-ban egy Rolling Stone magazin interjúban vallotta be Johnny Depp, hogy vak a bal szemére és rövidlátó a jobb szemére. A színész a Karib-tenger kalózai forgatása során elmondása szerint szinte csak elmosódott arcokat látott, ami egyrészt megnehezítette a munkát, másrészt hozzáadott a mindig kicsit dezorientáltnak tűnő Jack Sparrow karakteréhez. A Johnny Depp által hordott színes lencsés szemüvegek segítenek a színésznek abban, hogy kicsit élesebben lássa a világot.

Forrás: imdb       Fotó: Getty Images