Öt érdekesség, amit biztosan nem tudtál Eva Longoriáról

2024. június 05.
Eva Longoria rendkívül sokoldalú ember, aki a színészet mellett kiáll a nők, és azon belül is főképp a latin nők jogaiért, jótékonykodik, producerkedik és rendez is. Hoztunk 5 érdekességet a mindig pörgő színésznőről.
Eva Longoria érdekesség

A texasi születésű, mindössze 155 cm magas Eva Longoria egy valódi forgószél energiájával és erejével rendelkezik. Mexikói szülők gyermekeként született Amerikában, ő a negyedik lánytestvér a sorban. Anyukája, Ella gyógypedagógus, apukája, Enrique pedig farmerként dolgozik. 

Az egyetem elvégzése után egy Los Angeles-i tehetségkutatón figyeltek fel Eva Longoriára, aki szerepelt a Gazdagok és szépek, a General Hospital és a Beverly Hills 90210 sorozatokban is. A világhírnevet azonban a 2004-ben indult Született feleségek, és azon belül is Gabrielle Solis karaktere hozta el Eva Longoriának.

Eva Longoria és harmadik férje, José Baston

Eva Longoria és harmadik férje, José Baston

A szépségversenygyőztes Eva Longoriának szívügye a jótékonykodás. Alapítványa, a The Eva Longoria Foundation latin-amerikai származású nőknek segít képzettséget szerezni, hogy ezáltal jobb életet tudjanak teremteni saját maguk és családjuk számára is.

Íme 5 további érdekesség a közel 50 éves Eva Longoriáról.

@marieclairehun

Eva Longoria rendkívül sokoldalú ember, aki a színészet mellett kiáll a nők, és azon belül is főképp a latin nők jogaiért, jótékonykodik, producerkedik és rendez is.💫 Olvass bővebben a színésznőről a marieclaire.hu-n! #evalongoria #desperatehousewives #fashion #divat

♬ unwritten by natasha bedingfield – user🎧

Eva Longoriának több egyetemi diplomája is van

A mexikói származású színésznő először kineziológiából szerzett diplomát a Texas A&M University Kingsville-en, majd 2013-ban a California State Universityn csinált mesterdiplomát. A szakdolgozatát a latin-amerikai nők helyzetéről írta a technológia területén.

Eva Longoriának van egy híres keresztlánya

A Született feleségek sztárjának egyik legjobb barátnője nem más, mint Victoria Beckham. Az egykori spice girl tervezte Eva Longoria menyasszonyi ruháját, a színésznő pedig Beckhamék egyetlen lányának, Harpernek a keresztanyja lett. 

Eva Longoria és Victoria Beckham

Eva Longoria és Victoria Beckham

Eva Longoriának három nővére van

A 49 éves Eva a Longoria család legkisebb gyermekeként született. Három nővére van, közülük a legidősebb, Liza értelmi fogyatékossággal él. Az egész család, köztük Eva Longoria is keményen dolgozott, hogy Liza semmiben ne szenvedjen szükséget. 

A színésznő így mesélt a nővéréről egy díjátadón: „Valaki egyszer ellopta Liza kabátját az iskolában. Annyira dühös lettem, hogy be akartam menni a suliba, és jól elkapni az illetőt. Megkérdeztem Lizát, hogy ki lopta el a dzsekijét. Annyit válaszolt, hogy biztos valaki, aki fázott… Olyan sokat tanított nekem az együttérzésről. Sosem lát rosszat senkiben. Csak annyit látott, hogy valakinek biztos jobban kellett, mint nekem” – mondta Eva Longoria.

Eva Longoria többször is veszélyben volt a Született feleségek forgatásán

Gabrielle Solis, a Született feleségek egyik legtüzesebb karaktere hozta el Eva Longoria számára a világhírt. Ennek ugyanakkor ára is volt, a forgatáson több baleset is érte. Egyik alkalommal a díszlet egy darabja esett a fejére, ami után percekig öntudatlanul feküdt a színésznő. Egy másik alkalommal pedig lebukfencezett a lépcsőn, aminek következtében több bordája is eltört.

Eva Longoria 43 évesen hozta világra első gyermekét

Eva Longoria 2016-ban házasodott össze jelenlegi, harmadik férjével, José Bastonnal. Előtte 2007-től 2011-ig Tony Parker kosaras felesége volt, őt megelőzően pedig két évig élt házasságban Tyler Christopher színésszel, aki 2023-ban halt meg. 

Úgy tűnik, Eva Longoriának bejött a hármas szám, hiszen 8 éve házasok a férjével, és 2018-ban megszületett közös kisfiuk, Santiago Enrique Baston is, mikor a színésznő 43 éves volt. Korábban Eva Longoria azt nyilatkozta, hogy a férje előző házasságából hozott három gyermekével teljesnek érzi az életüket és igazából az csak a hab lenne a tortán, ha közös gyermekük is születne. 

Az álmok néha valóra válnak, így Eva Longoria boldog anyukája lett a most 6 éves Santiagónak.

Eva Longoria és Santiago 2022-ben

Eva Longoria és Santiago 2022-ben

Forrás: imdb.com      Fotó: Getty Images