Brad Pitt és Angelina Jolie legidősebb lánya, Zahara a saját útját járja

2024. június 10.
Zahara Jolie-Pittnek a világ két legismertebb színészének – Angelina Jolie-nak és Brad Pittnek – a lánya, ő mégis a saját útját járja a világban. Hoztunk 5 érdekességet róla.
Zahara Jolie-Pitt érdekesség
  • Zahara Jolie-Pitt a legidősebb lánya Brad Pittnek és Angelina Jolie-nak.
  • A 19 éves Zaharát Etiópiából fogadták örökbe.
  • Szülei válása után Zahara Jolie-Pitt viszonya megromlott az édesapjával.

Egykor Brad Pitt és Angelina Jolie voltak Hollywood álompárja, akiknek tökéletes családját mindenki imádta. A páros tündérmeséje azonban 2016 augusztusában véget ért: beadták a válókeresetet és a dolgok körülöttük az utóbbi években, ha lehet, csak kuszábbak lettek.

Zahara Jolie-Pitt 2005. január 8-án született Etiópiában, majd 2006-ban fogadta örökbe őt Angeline Jolie és Pitt Pitt. A 19 éves és 160 cm magas Zahara az elmúlt években egy figyelemre méltó fiatal nővé érett, aki saját jogon is nyomot hagy a világban. 

A következőkban mutatunk 5 érdekességet, amit sokan nem tudnak Zahara Jolie-Pittről!

 

Zahara Jolie-Pitt több nyelven is beszél

Köszönhetően a multikulturális családjának, valamint annak, hogy szüleinek hála már kiskorától kezdve rengeteget utazott a nagyvilágban, Zahara Jolie-Pitt több nyelven is folyékonyan beszél. Tud angolul, franciául és amhara nyelven. Nyelvi képességei jól mutatják intelligenciáját és alkalmazkodóképességét.

Zahara Jolie-Pitt az édesapjával, Brad Pitt-tel

Zahara Jolie-Pitt az édesapjával, Brad Pitt-tel

Zahara Jolie-Pitt saját ékszermárkát indított

Édesanyjához hasonlóan Zahara Jolie-Pittnek is jó szeme van a divathoz. Amikor 14 éves volt, Robert Procop ékszerésszel együttműködve létrehozta a saját ékszermárkáját, Zahara Collection néven. A kollekció darabjainak eladásából származó bevételét Zahara a Los Angeles-i House of Ruth elnevezésű menedékháznak ajánlotta fel, ami átmeneti otthont biztosít a rászoruló nők és gyermekek számára.

Zahara Jolie-Pitt valódi filantróp

Úgy tűnik, Zahara Joli-Pitt örökölte édesanyja emberbaráti szeretetét. Anya és lánya 2021-ben az Egyesült Államokban politikusokkal tárgyalt egy nők elleni erőszakról szóló törvényről. 2022 decemberében is csatlakozott az édesanyjához egy washingtoni látogatáson, ahol azért tárgyaltak a törvényhozókkal, hogy a bűncselekmények áldozatainak védelmét szorgalmazzák.

Zahara Jolie-Pittnek fiatalabb korában egészségügyi problémái voltak

Egy 2020 márciusában a TIME-nak írt személyes esszéjében Angelina Jolie arról írt, hogy két lányának akkoriban „orvosi kihívásokkal” kellett szembenéznie. „Az elmúlt két hónapot kórházakban töltöttem a legidősebb lányommal, és napokkal ezelőtt végignéztem, ahogy a kisebbik húga is kés alá fekszik egy csípőműtét miatt” – írta Angelina. „Tudják, hogy ezt most leírom, mert tiszteletben tartom a magánéletüket, és ők bátorítottak rá, hogy beszéljek erről” – tette hozzá. 

Zahara Jolie-Pitt az édesanyjával, Angelina Jolie-val

Zahara Jolie-Pitt az édesanyjával, Angelina Jolie-val

Bár Angelina Jolie nem részletezte, hogy milyen műtéten esett át Zahara Jolie-Pitt, egy forrás a PEOPLE-nek elmondta, hogy a műtétet követő hetekben Angelina és Brad mind a hat gyermeke karanténban volt otthon a COVID-19 járvány közepette.

Zahara Jolie-Pitt megtagadta híres apja nevét

2022 nyarán Zahara Jolie-Pitt megkezdte tanulmányait a Spelman College-ban, és a 18 éves lány tavaly felvételt nyert az Alpha Kappa Alphába is, az első fekete sorority diákszövetségbe. A beavató ceremónián készült videón az internetezők kiszúrták, hogy Zahara nem az apja vezetéknevét használta, amikor bemutatkozott a társainak. „A nevem Zahara Marley Jolie” – mondta a rendezvényen. Bár hivatalosan nem vált meg Brad Pitt nevétől, ebből sejthető, hogy a lány már nem ápol jó viszonyt az édesapjával.

Fotó: Getty Images Forrás: People