Gasztró
Nyers gomba- és cukkinisaláta pekándióval és lágy fürjtojással
Bezzegh Éva 12 hónap – Saláták egész évre című kötete körül mára némiképp elcsendesült a sajtóvisszhang, a könyv azonban továbbra is szépen menetel. Olyannyira, hogy az utolsó néhány száz példányhoz ért a készlet. Az alábbiakban a szerző megoszt egy igazán különleges receptet, ami még a kötetben sem szerepel.
A legszuperebb palacsinták édesen és sósan
Mondhatnánk, hogy ezek a receptek azoknak szólnak, akik unják a sima palacsintát, de ami azt illeti, ilyenről még nem nagyon hallottunk. Ezért helyesebb úgy fogalmazni, hogy ha te is palacsintarajongó vagy, mindenképp próbáld ki ezeket a szokványostól eltérő variációkat!
Rizstejszín házilag – egyszerűen
A növényi tejszínek, növényi főzőkrémek nagyon jól tudják helyettesíteni a klasszikus habtejszínt vagy főzőtejszínt, sőt akár a tejfölt is. Ha törekszünk a növényi alapú étkezésre, ezekkel egyszerűen le tudjuk cserélni az állati eredetű tejtermékeket. Bernáth Melinda, a Smarta bloggere most elárulja, hogyan tudjátok házilag is elkészíteni.